Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καταπέλτης ο Γιάννης Μάζης: Ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη στην Κάσο - Αν υποχωρούμε επειδή διαφωνεί η Τουρκία, γινόμαστε προτεκτοράτο της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Βίντεο)

Καταπέλτης ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης, για τον ηγεμονικό ρόλο της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για Ελλάδα και Κύπρο, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, επί της πρότασης για Διζωνική Κοινοτική Ομοσπονδία μιλώντας στο star Κεντρικής Ελλάδας και την εκπομπή «Γνώση Διαλόγου».

Ο κ. Μάζης εξήγησε ότι η λύση αυτή, μετατρέπει την Κύπρο σε διχοτομημένο κράτος της Ανατολικής Μεσογείου οδηγεί σε καθεστώς απαρντχάϊντ και βοηθά την Τουρκία να υλοποιήσει την Γαλάζια Πατρίδα, ενώ αναπόφευκτα φέρνει και την αυτονόμηση της Θράκης.

Επιπροσθέτως, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο αυτό που συνέβη στην Κάσο, όπου που «φύγαμε» επειδή το ζήτησε η Τουρκία. Αν κάθε φορά που διαφωνεί η Τουρκία, υποχωρούμε, τότε μη κράτος, προτεκτοράτο της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δείτε τη συνέντευξη:

Για τα Ελληνοτουρκικά και την πάγια αναθεωρητική τακτική Τουρκίας, ο κ. Μάζης αναφέρει, ότι επιτέλους και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν ότι ήταν άχρηστο το σύμφωνο φιλία και συνεργασίας με την Τουρκία, η Ελλάδα οφείλει συμπληρώνει, να διατηρήσει τον έλεγχο του Θαλασσίου διαύλου Δαρδανελλίων-Αιγαίου όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Και σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλείψει την Κύπρο. Η Κύπρος οφείλει να υποβάλλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ κατά τον κύριο Μάζη. Επιπροσθέτως, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο αυτό που συνέβη στην Κάσο, όπου «φύγαμε» επειδή το ζήτησε η Τουρκία. Αν κάθε φορά που διαφωνεί η Τουρκία, υποχωρούμε, τότε είμαστε μη κράτος, προτεκτοράτο της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο κ.Μάζης ανέλυσε σε βάθος το Μεσανατολικό σχολιάζοντας ως πολύ επικίνδυνες για γενικότερη ανάφλεξη τις εξελίξεις του πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ, αλλά και τον ΡωσοΟυκρανικό πόλεμο και τις ανατροπές στο διεθνές σκηνικό σε συνάρτηση και με τις Αμερικανικές εκλογές.

Tags
Back to top button