Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος: Πρόοδος! Θεραπεία υπόσχεται ανάλυση βακτηρίων σε 4.000 μεταστάσεις και 26 τύπους

Την καταγραφή βακτηρίων που αποικούν τις καρκινικές μεταστάσεις πέτυχαν ερευνητές από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, αναλύοντας περισσότερους από 4.000 όγκους, σύμφωνα με το 

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο Cell, δείχνουν επιπλέον την αλληλεπίδραση που έχουν ορισμένα από τα βακτήρια της λίστας με τα καρκινικά κύτταρα, όπως να μειώνουν την ανταπόκριση στην ανοσοθεραπεία ή χημειοθεραπεία, και να βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των ασθενών.

26 τύποι καρκίνου

Μια Ανάλυση βακτηρίων σε 4.000 μεταστάσεις και 26 τύπους καρκίνου υπόσχεται αποτελεσματικότερη θεραπεία

Με στόχο να ανακαλύψουν γιατί πολλοί ογκολογικοί ασθενείς καταλήγουν από τις μεταστάσεις αλλά και πώς μπορούν να ενισχυθούν θεραπείες που στοχεύουν σε αυτές, οι ερευνητικές ομάδες των Emile Voest και Lodewyk Wessels, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου και στο Ινστιτούτο Oncode, εξέτασαν με ανάλυση DNA τους βακτηριακούς πληθυσμούς σε περισσότερες από 4.000 μεταστάσεις σε 26 τύπους καρκίνου. 

Επί τούτω χρησιμοποίησαν έναν τεράστιο όγκο από κλινικές πληροφορίες και δεδομένα DNA από το Hartwig Medical Foundation (400 terabytes), τα οποία ανέλυσαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικά προγράμματα καθώς στις περιοχές αυτές υπάρχει περιορισμένος αριθμός βακτηρίων.

«Παραδόξως, δεν είναι μόνο οι μεταστάσεις από τον καρκίνο του παχέος εντέρου που περιέχουν πολλά βακτήρια», σχολίασε ο ερευνητής Thomas Battaglia, όπως θα ανέμενε κανείς, δηλαδή, καθώς τα περισσότερα βακτήρια κατοικούν στο παχύ έντερο, από όπου θα μπορούσαν πιθανώς να συνταξιδέψουν με τα μεταστατικά καρκινικά κύτταρα σε άλλα σημεία του σώματος. «Επίσης, το ποια βακτήρια υπάρχουν σε μια μετάσταση σχετίζεται στενά με τη θέση του όγκου στο σώμα, τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και τον τύπο του καρκίνου».

Ανταπόκριση στη θεραπεία

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης μια σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων και της αποτελεσματικότητας της αντικαρκινικής θεραπείας. Για παράδειγμα, ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και βακτηριακούς πληθυσμούς Fusobacterium στις μεταστάσεις τους, ανταποκρίθηκαν χειρότερα στην ανοσοθεραπεία από ό,τι οι ασθενείς χωρίς τα είδη αυτά.

«Παρατηρήσαμε επίσης ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλομορφία της βακτηριακής κοινότητας, τόσο πιο δραστήρια είναι τα παρακείμενα καρκινικά κύτταρα» ανέφερε ο Thomas.

«Η μελέτη μας ανοίγει πόρτες για τη διερεύνηση νέων μορφών θεραπειών, για παράδειγμα κατά βακτηρίων που θα μπορούσαν να ευνοούν τον όγκο. Μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το πολύπλοκο περιβάλλον των όγκων, ένα περιβάλλον στο οποίο όλα τα είδη κυττάρων -συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων- συμβιώνουν και επηρεάζουν το ένα το άλλο» σχολίασε η έτερη συγγραφέας, Iris Mimpen.

Tags
Back to top button