Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κάμαλα Χάρις: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν ν' ασκούν "πίεση" στο Ισραήλ

Η Ουάσινγκτον εργάζεται για την "ανάγκη μιας συμφωνίας που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων και την επίτευξη εκεχειρίας. Και δεν θα σταματήσουμε να ασκούμε πίεση στο Ισραήλ και στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Αράβων ηγετών", τονίζει η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο στην εκπομπή του δικτύου CBS "60 Λεπτά".

Αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί ολόκληρη τη Δευτέρα, μεταδόθηκαν την παραμονή της πρώτης επετείου από την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς κατά του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία προκάλεσε τον πόλεμο στη Γάζα.

Όταν ερωτάται εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ακούει, η Χάρις απαντά ότι οι αμερικανικές πιέσεις μπορεί να "οδήγησαν σε έναν ορισμένο αριθμό αλλαγών στην περιοχή εκ μέρους του Ισραήλ", χωρίς να διευκρινίζει.

Η Χάρις παρέκαμψε ερώτηση στη συνέντευξη σχετικά με το εάν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ένας "πραγματικός στενός σύμμαχος".

"Νομίζω, με όλο τον σεβασμό, ότι το πραγματικό ερώτημα είναι: έχουμε μια σημαντική συμμαχία μεταξύ του αμερικανικού λαού και του ισραηλινού λαού; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ναι", προσθέτει.

Αναφερόμενη στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ την περασμένη Τρίτη, η Κάμαλα Χάρις επιμένει "στην επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μπορέσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι σε επιθέσεις αυτού του είδους", επαναλαμβάνοντας τη θέση της Ουάσινγκτον να υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα.

"Τώρα η δουλειά που κάνουμε σε διπλωματικό επίπεδο με την ηγεσία του Ισραήλ είναι μια συνεχής επιδίωξη να κάνουμε σαφείς τις αρχές μας", επισημαίνει.

Το Ιράν εκτόξευσε την περασμένη Τρίτη σχεδόν 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ, οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν με τη συνδρομή αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει την εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έχει υποσχεθεί ότι θα απαντήσει, προκαλώντας φόβους για περιφερειακή ανάφλεξη.

Tags
Back to top button