Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Κάλεσμα Μ. Τσαβούσογλου για να μην καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με δήλωσή του τόνισε ότι το νέο ξέσπασμα βίας ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πολιτικές -και όχι μόνο- δυνάμεις στη Συρία, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίστηκαν στα περίχωρα της Δαμασκού, με τη συνδρομή και των συμμάχων της Χεσμπολάχ, ενώ καταγράφηκαν πάνω από 15 βομβαρδισμοί σε διάφορες περιοχές των ισλαμιστών ανταρτών.

Οι τελευταίοι έχουν δείξει ότι δεν συνεργάζονται μεταξύ τους, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συνθήκη για την παύση πυρός, την οποία κατέθεσαν μέσω του ΟΗΕ από κοινού η Ρωσία και η Τουρκία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου καυτηρίασε την τακτική του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος συνεχίζει τις επιχειρήσεις, παρ' ότι έχει συναινέσει στην υπογραφή της εκεχειρίας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι αν δεν σταματήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εχθροπραξίες, οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη θα καταρρεύσουν για μία ακόμη φορά.

«Αν δούμε ποιος ξεκίνησε τις συγκρούσεις, θα διακρίνουμε τη Χεσμπολάχ, τους Σιίτες και τους συμμάχους τους», τόνισε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε: «Καλώ τη Ρωσία και το Ιράν, τους συμμάχους του Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο, που επίσης ετοιμάζονται για τις συζητήσεις στα Άστανα, να πιέσουν τον Σύρο πρόεδρο, να σταματήσει τις πράξεις βίας».

Η εκεχειρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ και των ισλαμιστικών ομάδων της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν την πτώση του Σύρου προέδρου, εκπνέει την Παρασκευή και δεν υπάρχει συμφωνία για παράταση, ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί και οι όροι των συζητήσεων που θα γίνουν για την επιβολή της ειρήνης ανάμεσα στα δύο εχθρικά στρατόπεδα.

Tags
Back to top button