Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ιταλία: Συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τον άνθρωπο που σήμανε συναγερμό για τη χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Corriere della Sera και καταγράφει τη συνομιλία του πρώτου επιζώντα από το ξενοδοχείο Rigopiano λίγη ώρα αφότου το καταπλάκωσε χιονοστιβάδα.

Ο μάγειρας Τζαμπιέρο Παρέτε, ο οποίος σώθηκε από τους τόνους χιονιού που κατέληξαν στο κτίριο της Φαρίντολα επειδή είχε βγει στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου για να πάρει ένα φάρμακο από το αυτοκίνητο για τη σύζυγό του, ήταν ο πρώτος που επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές σημαίνοντας τον «συναγερμό».

Ο 38χρονος, ο οποίος είχε προγραμματίσει τις διακοπές του με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, ακούγεται να συνομιλεί με υπάλληλο του κέντρου έκτακτης ανάγκης επιχειρώντας να περιγράψει όσα συνέβησαν και παράλληλα προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

«Βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο Rigopiano της Φαρίντολα», λέει ο Παρέτε με την υπάλληλο να του ζητά να ηρεμήσει, εξηγώντας του ότι για την περιοχή αυτή πρέπει να απευθυνθεί σε τοπικό τμήμα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η κλήση προωθείται στο αρμόδιο κέντρο και ο Παρέτε με τρεμάμενη φωνή λέει: «Ξενοδοχείο Rigopiano, στη Φαρίντολα. Υπήρξε χιονοθύελλα, το ξενοδοχείο… Το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια, δεν υπάρχει πια! Είμαι μόνο εγώ και ένας ακόμα άνθρωπος. Υπάρχουν αγνοούμενοι. Έπεσε μία τεράστια χιονοστιβάδα, δεν υπάρχει πια τίποτα. Κατέρρευσε το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει πια τίποτα. Μόνο εγώ και ένας ακόμα άνθρωπος. Κατέρρευσε».

Οκτώ ημέρες μετά την τραγωδία και ενώ έχουν ανασυρθεί 29 νεκροί από τους τόνους πάγου και χιονιού, η συνομιλία του Παρέτε με την αρμόδια υπάλληλο προκαλεί ανατριχίλα, τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για καθυστέρηση των ιταλικών αρχών να ενεργοποιηθούν.

Σχετικά, μάλιστα, με την αδράνεια των αρμόδιων μονάδων, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε πως αν υπήρξαν καθυστερήσεις και ευθύνες για την τραγωδία στη Φαρίντολα, θα διενεργηθεί έρευνα.

Όπως είπε «η κυβέρνηση δε φοβάται την αλήθεια, αλλά η αλήθεια χρειάζεται για να βελτιωθούμε, όχι για να δηλητηριαστούμε. Δεν συμμερίζομαι τη βιασύνη κάποιων να βρουν αποδιοπομπαίους τράγους.  Έχουμε Πολιτική Προστασία που δεν ανήκει ούτε στη Δεξιά ούτε στην Αριστερά και δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, είναι μία ιταλική κληρονομία που πρέπει να προστατεύσουμε».

Tags
Back to top button