Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: Πώς συνελήφθη 20χρονος Σομαλός που σχεδιάζε να ανατινάξει το Βατικανό

Οι Ιταλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου από τη Σομαλία, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να ανατινάξει εκκλησίες, ανάμεσα στις οποίες και της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Πρόκειται για τον Όμαρ Μοσίν Ιμπραχίμ, ο οποίος συνελήφθη στο Μπάρι την προηγούμενη Πέμπτη και οι δικαστικές αρχές του απήγγειλαν την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο 20χρονος τελούσε υπό παρακολούθηση επί περίπου ένα μήνα, και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Μπάρι.

Ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο των αρχών, έπειτα από μία συνομιλία του, η οποία περιήλθε στη γνώση των ιταλικών αρχών. Κατά την επίμαχη στιχομυθία, ακούγεται να αναφέρει τα εξής: «Ας βάλουμε βόμβες σε όλες τις εκκλησίες στην Ιταλία. Πού είναι η μεγαλύτερη εκκλησία; Στη Ρώμη»

Σε μία άλλη συνομιλία, η οποία επίσης καταγράφηκε, εξυμνεί όσους σκοτώθηκαν στην «οδό του Αλλάχ», ενώ χαιρετίζει την πρόσφατη επίθεση στο Στρασβούργου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν πέντε άτομα.

Ο Ιμπραχίμ αφίχθη στην Ιταλία το 2016 και εκτιμάται ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει των εορτών, οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, περιμετρικά των μεγάλων εκκλησιών, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

Tags
Back to top button