Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Kατά 9,54% μειώθηκε η ανεργία το 2016

Ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε το 2016 κατά 390.534 στα 3,70 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού Υπουργείου Απασχόλησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, μια μείωση της ανεργίας κατά 9,54%.

Η μείωση αυτή του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων στους καταλόγους της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε καταγραφεί το 2015, που ήταν 354.203, και είναι η σημαντικότερη στην ιστορία στη διάρκεια ενός έτους, σύμφωνα με το υπουργείο. Για το Δεκέμβριο μόνον, που θεωρείται ένας μήνας που ευνοεί τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού, ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν απασχόληση μειώθηκε κατά 86.849 έναντι 55.790 τον Δεκέμβριο του 2015.

Το υπουργείο δεν διευκρινίζει το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, το οποίο βάσει του υπολογισμού της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας INE ανερχόταν το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε 18,9% του ενεργού πληθυσμού. Από το 2013 μειώνεται η ανεργία στην Ισπανία, όπου έπειτα από πολλές χρονιές οικονομικής κρίσης είχε αγγίξει επίπεδα ρεκόρ, έως και πάνω από 26%.

Ο πρωθυπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης της χώρας Μαριάνο Ραχόι έχει ορίσει ως στόχο τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας ετησίως για να επιτευχθεί να ανέλθουν σε 20 εκατομμύρια οι απασχολούμενοι στην Ισπανία έως το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button