Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία-δημοσκόπηση: Πρώτοι οι σοσιαλιστές - «Εκτόξευση» των ποσοστών της λαϊκής Δεξιάς

Οι Σοσιαλιστές παραμένουν η πρώτη δύναμη στην Ισπανία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ωστόσο τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν μεγάλη αύξηση των ποσοστών της λαϊκής Δεξιάς.  

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση, αν διεξάγοντας σήμερα εκλογές στην Ισπανία το κυβερνών Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα κέρδιζε το 31,2% των ψήφων.

Ελάχιστα κάτω δηλαδή από τα ποσοστά που έδειχνε προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο (31,6%). Επίσης το δεξιό κόμμα Vox είδε τη δύναμή του στην Ισπανία να εκτοξεύεται.

Το Vox, που έκανε την έκπληξη εξασφαλίζοντας 12 έδρες στις περιφερειακές εκλογές της Ανδαλουσίας που διεξήχθησαν την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 2,5% των ψήφων στην Ισπανία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 11η Νοεμβρίου, από 1,3% τον Οκτώβριο.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με ποσοστό 19,1% των ψήφων, ελαφρά πάνω από το 18,2% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ οι φιλικοί προς την αγορά Ciudadanos έρχονται τρίτοι με ποσοστό 18,2%, από 21% τον Οκτώβριο.

Ακόμη το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, αυξάνει ελαφρά το ποσοστό του στο 18%, από 17,3% τον Οκτώβριο.

Tags
Back to top button