Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Ιορδανία: Αποκαλύφθηκε αρχαίος ελληνικός ναός

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε απλώσει την επιρροή του σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, ενώ πολλές περιοχές βρίσκονταν υπό την εποπτεία ή την κατοχή ελληνικών πόλεων κρατών. Η ανακάλυψη ενός αρχαίου ελληνικού ναού στην Ιορδανία επιβεβαιώνει την εξάπλωση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού. Η σημαντικότατη αρχαιολογική ανασκαφή έφερε στο φως έναν μεγάλο ναό στην περιοχή Umm Qais, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα απόσταση βόρεια από το Αμμάν.

Η αρχαιολογική ομάδα που ανακάλυψε τον αρχαίο ελληνικό ναό είναι από το πανεπιστήμιο Γιαρμούκ, ενώ επικεφαλής της έρευνας είναι ο Ατέφ Σεγιάμπ. Ο ναός χρονολογείται μεταξύ του 332 και 363 π.Χ. και, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά την Ρωμαϊκή περίοδο, όσο και κατά το Βυζάντιο, αλλά και αργότερα από τους Μωαμεθανούς.

Ο ναός αποτελείται από μια εσωτερική περιοχή, τον λεγόμενο προναό, ένα βάθρο και έναν βασικό ιερό θάλαμο, ο οποίος μπορούσε να φιλοξενήσει ικανό αριθμό ατόμων. Ο ναός ήταν φτιαγμένος σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά αρχιτεκτονικά πρότυπα. Ανακαλύφθηκαν αρκετοί κίωνες, καθώς και ένας μεγάλος κεντρικός, που στήριζε ολόκληρο το οικοδόμημα.

Ο ναός υποστηριζόταν από ένα δίκτυο μεταφοράς νερού, το οποίο τροφοδοτούσε τα κτίρια που τον περιέβαλλαν, όπως λουτρά και πολλά ακόμα. 

Εικόνα από την περιοχή των ανασκαφών

Tags
Back to top button