Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδονησία: 12χρονο παιδί που ζύγιζε 180 κιλά, έχασε 90 μέσα σε δύο χρόνια! (φωτό)

Διεθνώς γνωστό είχε γίνει ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών από την Ινδονησία, το οποίο σε ηλικία 10 ετών ζύγιζε 180 κιλά. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του είχαν αποδώσει το προσωνύμιο «το πιο χοντρό αγόρι του κόσμου», με τον ίδιο να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και σε δύο χρόνια να καταφέρνει, να πέσει ακριβώς στα μισά κιλά. Έχασε, δηλαδή, 90 κιλά μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Ο Άρια Περμάνα από την δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, ήταν τόσο παθολογικά παχύσαρκος που ζύγιζε όσο 6 αγόρια της ηλικίας του και δυσκολευόταν ακόμη και να περπατήσει πάνω από 5 λεπτά κάθε φορά και περνούσε τον περισσότερο χρόνο του ξαπλωμένος.

Τον περασμένο Απρίλιο έγινε ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μια σωτήρια επέμβαση γαστρικού δακτυλιδιού, προκειμένου να σταματήσει να τρώει. Πριν από την χειρουργική επέμβαση, το Ινδονησιακό Κέντρο Παγκόσμιων Ρεκόρ – το εγχώριο ρεκόρ Γκίνες – ονόμασε τον Άρια το βαρύτερο αγόρι που είχε καταγραφεί στα χρονικά.

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά και αφού οι γιατροί στο νοσοκομείο Όμνι της Τζακάρτα αφαίρεσαν ένα μεγάλο μέρος του στομαχιού του, ο Άρια κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει στο σχολείο αφού έχασε αρκετό βάρος για να μπορεί και πάλι να περπατά.

«Έχασα την όρεξή μου, ακόμη και 6 κουταλιές φαγητού πλέον με φουσκώνουν» είπε ο ίδιος στο ABC. «Με εμποδίζουν να τρώω γλυκά φαγητά και αναψυκτικά. Μπορώ πλέον να παίζω ποδόσφαιρο, τένις, μπάντμιντον και το πιο σημαντικό, μπορώ να πηγαίνω καθημερινά στο σχολείο».

Οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάσταση του Άρια ως «μία από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις παχυσαρκίας στον κόσμο».

Ο Άρια ήταν ένας ενθουσιώδης μαθητής μέχρι που πάχυνε τόσο πολύ που το περπάτημα ήταν αδύνατο. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να κάνει μαθήματα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον πατέρα του, Αντέ, «δεν μπορούσε να παίξει ή να κάνει κάτι άλλο όπως τα άλλα παιδιά. Έβλεπε μόνο τηλεόραση ή έπαιζε στο κινητό τηλέφωνο. Ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για εμάς τους γονείς του».


 

Tags
Back to top button