Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι γεγονός: Τεχνολογία που θα διαβάζει την σκέψη, μαντέψτε τι ακολουθεί!

Είναι γεγονός!


Ερευνητές ανέπτυξαν τεχνολογία που θα μπορούσε να διαβάζει την σκέψη.

Και, όπως πολλάκις έχουμε γράψει, ό,τι διαβάζει μπορεί και να γράψει, όπερ και σημαίνει πως ο έλεγχος του νου δεν αποτελεί πλέον απίθανο σενάριο, ανάλογα με το ποιος θα ελέγχει την τεχνολογία.

Επιπλέον, όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί πιθανόν να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει αυτό που σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος και άρα η σκέψη μας θα ελέγχεται εκ των προτέρων.

Διαβάζουμε στο Iatronet:


Χρησιμοποιώντας ένα είδος αλγορίθμου σημαντικό στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων σε υπολογιστές και smartphones, οι ερευνητές ανακάλυψαν πώς ο εγκέφαλος επεξεργαζόταν στατικές εικόνες.

Ο αλγόριθμος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να κατανοηθούν οι εγκεφαλικές διαδικασίες ενώ κάποιος παρακολουθεί σκηνές σε φυσικά τοπία- ένα βήμα πιο κοντά στην αποκρυπτογράφηση του εγκεφάλου- ενώ οι άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν πολύπλοκα και δυναμικά οπτικά περιβάλλοντα, δήλωσε ο ερευνητής Haiguang Wen, του Purdue University στην Indiana.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Cerebral Cortex, οι επιστήμονες απέκτησαν στοιχεία λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας που κάλυπταν 11,5 ώρες, από 3 γυναίκες που έβλεπαν 972 video clips, περιλαμβανομένων όσων έδειχναν ανθρώπους ή ζώα σε δράση και σκηνών στη φύση.

Οι ερευνητές, με χρήση μοντέλου τεχνολογίας μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν με ακρίβεια στοιχεία των λειτουργικών μαγνητικών τομογραφιών της δραστηριότητας του οπτικού φλοιού κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των video.

Σημαντικό είναι ότι η αποκωδικοποίηση γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

el.gr

Tags
Back to top button