Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι αυτό το νησί η «Χαμένη Ατλαντίδα»; (εικόνες)

Νέες εικόνες από μια αρχαία πόλη σε νησί καταμεσής του Ειρηνικού Ωκεανού πυροδότησε θεωρίες ότι μπορεί να είναι η χαμένη Ατλαντίδα. 


Πρόκειται για αρχαία ερείπια στην πόλη Ναν Μαντόλ. Νέες φωτογραφίες από την περιοχή και συγκεκριμένα αυτές που φούντωσαν τις φήμες περί χαμένης Ατλαντίδας, προβλήθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Science Channel’s What on Earth. Πρόκειται για αεροφωτογραφίες της τοποθεσίας.

Καθώς η πόλη χωριζόταν από κανάλια και προστατευόταν από τα μεγάλα κύματα του ωκεανού από 12 κυματοθραύστες, το Ναν Μαντόλ αποκαλούνταν και η «Βενετία του Ειρηνικού».

Ο Μαρκ Μακκόι, επικεφαλής των ερευνητών δήλωσε ότι τώρα φαίνεται πως το Ναν Μαντόλ αντιπροσωπεύει την πρώτη ιστορία του νησιού του Ειρηνικού. «Για μένα το Ναν Μαντόλ ήταν η πρωτεύουσα», είπε και προσέθεσε: «Ηταν η έδρα της πολιτικής εξουσίας, το κέντρο των σημαντικότερων θρησκευτικών τελετουργιών και ο τόπος που θάβονταν οι πρώην αρχηγοί του νησιού».

Το Ναν Μαντόλ ήταν η πρωτεύουσα του μυστηριώδους λαού Saudeleur μέχρι το 1628 και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να θεωρείται μηχανικό θαύμα. Η πέτρινε; κατασκευές που κατασκευάστηκαν τότε στέκουν ακόμη και σήμερα στα 92 τεχνητά νησιά στη λιμνοθάλασσα στα ανοικτά του νησιού Pohnpei.  Για όλα τα κτίρια που υπάρχουν στο Ναν Μαντόλ έχουν χρησιμοποιηθεί 750.000 τόνοι μαύρου βράχου. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να μετακινούν 1.850 τόνους το χρόνο. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός υπολογίζεται στους 30.000 και δεν είχαν πρόσβαση σε τροχαλίες και μοχλούς.


Το όνομα Ναν Μαντόλ σημαίνει «κενά ανάμεσα» και αναφέρεται στα κανάλια που διασχίζουν τα ερείπια.

Tags
Back to top button