Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

IDF: Έξι δημοσιογράφοι του Al Jazeera ήταν μέλη της Χαμάς

Τα ονόματα των δημοσιογράφων είναι ο Ανάς Αλ-Σαρίφ, ο Αλάα Σαλαμέχ, ο Χοσάμ Σαμπάτ, ο Ασράφ αλ-Σαράτζ, ο Ισμαήλ Αμπού Ομάρ και ο Ταλάλ αλ-Αρούκι.

Οι IDF έδωσαν και πληροφορίες για τον ρόλο του καθενός από τους έξι, αναφέρουν οι Times of Israel.

Ο Αλ-Σαρίφ ήταν επικεφαλής ομάδας εκτόξευσης ρουκετών, ο Σαλαμέχ αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας προπαγάνδας του τάγματος Σαμπούρα και ο Σαμπάτ ελεύθερος σκοπευτής.

Ακόμη, ο Αλ-Σαράτζ μέλος του τάγματος Μπουρέιτζ, ο Αμπού Ομάρ εκπαιδευτής που μάλιστα τραυματίστηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή πριν από μερικούς μήνες και ο Αλ-Αρούκι επικεφαλής ομάδας στο τάγμα Νουσειράτ.

Η σχέση των δημοσιογράφων με τις οργανώσεις προκύπτει, κατά τους IDF, από έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για πίνακες προσωπικού, καταλόγους μαθημάτων, τηλεφωνικούς καταλόγους μέχρι και έγγραφα μισθοδοσίας.

Τα έγγραφα, κατά τους IDF, «αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία» τη σχέση των έξι με τις οργανώσεις, αλλά και τη σχέση του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου με τη Χαμάς.

Οι IDF λένε ακόμη ότι οι έξι δημοσιογράφοι «πρωτοστατούν στη διάδοση της προπαγάνδας» της Χαμάς μέσα από το Al Jazeera, ιδίως στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, το Ισραήλ δήλωσε ότι ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera και ένας freelancer που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ήταν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Τον Φεβρουάριο κατηγόρησε έναν άλλο δημοσιογράφο του καναλιού, ο οποίος τραυματίστηκε σε άλλη επίθεση, ότι ήταν αναπληρωτής διοικητής λόχου της Χαμάς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ και το κατηγόρησε ότι στοχοποιεί συστηματικά υπαλλήλους του Αλ Τζαζίρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Tags
Back to top button