Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιαπωνία: Ο Αυτοκράτορας Ακιχίτο παραιτείται - Ποιος θα τον διαδεχθεί; (φωτό)

Η Alyssa Elsman ήταν από το Μίσιγκαν, ενώ  περπατούσε αμέριμνη στην καρδιά του Μανχάταν μαζί με την αδελφή της. Μέχρι που βρέθηκε στη μοιραία πορεία του 26χρονου Richard Rojas, που πάτησε χθες με το αυτοκίνητό του πάνω από δεκάδες πεζούς, στην Times Square.

Στο περιστατικό τραυματίστηκαν είκοσι δύο άνθρωποι, εκ των οποίων επτά με σοβαρά και πολύ σοβαρά τραύματα. Οι υπόλοιποι δεκαπέντε τραυματίστηκαν ελαφρύτερα και δεν νοσηλεύτηκαν καν. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η 13χρονη αδελφή της Alyssa.

Λίγο πριν τον θάνατό της η 18χρονη είχε ποστάρει στον λογαριασμό της στο Instagram ένα μικρό βίντεο από την Times Square. Σύμφωνα με τη Daily Mail, επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη με τη μητέρα, την αδελφή της και μια φίλη.

«Πάντα μου απαντούσε αμέσως όταν της έστελνα μήνυμα, όταν δεν μου απάντησε ούτε εκείνη ούτε η φίλη της ήξερα πως κάτι κακό είχε συμβεί» δήλωσε ο σύντροφός της Trevor West. «Μου έδινε κίνητρο, με αγαπούσε. Τώρα που χάθηκε δεν ξέρω πώς θα αναπληρώσω αυτό το κενό. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω χωρίς εκείνη».

Όμως, ο 57χρονος πρίγκιπας Ναρουχίτο έχει μόνο μία κόρη, την πριγκίπισσα Άϊκο, ενώ ο αδελφός του πρίγκιπας Ακισίνο και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κίκο, έχουν τρία παιδιά, την 25χρονη πριγκίπισσα Μάκο, την 22χρονη πριγκίπισσα Κάκο και τον 11χρονο πρίγκιπα Χισαχίτο. 

                                                  Η πριγκίπισσα Μάκο

Μάλιστα, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο επικείμενος γάμος της πριγκίπισσας Μάκο με έναν μη γαλαζοαίματο της στερεί αυτόματα κάθε προνόμιο που απορρέει από την αυτοκρατορική καταγωγή της. Όμως, η ιαπωνική κυβέρνηση στον σχετικό νόμο που κατάρτισε, ώστε να επιτραπεί η παραίτηση του Ακιχίτο, δεν προβλέπει καμιά αλλαγή για την διαδοχή του θρόνου αφού ο Σίνζο Άμπε αντιστάθηκε στις πιέσεις της αντιπολίτευσης, που πρότεινε οι πριγκίπισσες να έχουν δικαίωμα στο θρόνο.

Ο αυτοκράτορας Ακιχίτο, που διαγνώσθηκε ότι πάσχει από καρκίνο το 2003 και το 2012 υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά, παραδέχθηκε δημόσια ότι η εύθραυστη υγεία του δεν του επιτρέπει πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του.

Tags
Back to top button