Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία της χώρας

22 μέρες συμπληρώθηκαν σήμερα από την έναρξη της αναστολής λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, γεγονός που την καθιστά την πιο μακρά στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Το λεγόμενο shutdown, που άρχισε την 22α Δεκεμβρίου, ξεπέρασε στις 00:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) τις 21 ημέρες που είχε διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους επί των ημερών του Μπιλ Κλίντον στην προεδρία, το 1995-1996.

Δεν υπήρχε κανένα σασπένς γι' αυτό, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν θέλει να κηρύξει «τόσο γρήγορα» κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ενώ οι εργασίες της Γερουσίας έχουν ανασταλεί μέχρι τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Δεν έχει υπάρξει ουδεμία ένδειξη ότι οδεύουν σε κάποιον συμβιβασμό ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο οποίος απαιτεί 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την επόμενη φάση οικοδόμησης του τείχους που θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό για να αναχαιτίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών, και οι Δημοκρατικοί, που εναντιώνονται στο έργο αυτό, το οποίο είναι κατ' αυτούς«ανήθικο», δαπανηρό και αναποτελεσματικό όσον αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

 

Tags
Back to top button