Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του υπ. Δικαιοσύνης το FBI για το θέμα των emails της Χ. Κλίντον

Τελικά παγίδευσε το FBI τη Χίλαρι Κλίντον, ελάχιστες μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, δημοσιοποιώντας ότι ψάχνει ξανά τα προσωπικά της email;

Αυτό θα ερευνήσει ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθεί αν το FBI και ο διευθυντής του Τζέιμς Κόμεϊ, ακολούθησαν τις πρέπουσες διαδικασίες, τόσο κατά τις αρχές Ιουλίου, όταν ο Κόμεϊ έδωσε συνέντευξη Τύπου για το όλο θέμα, αλλά και για την κίνηση του, ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, όταν έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο, ενημερώνοντας πως διεξάγεται νέα έρευνα για emails της Κλίντον, τα όποια μόλις είχαν εντοπισθεί.

Η ιστορία των emails ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την υποψήφια των Δημοκρατικών σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και ήταν βούτυρο στο ψωμί του Τραμπ που ανακινούσε την υπόθεση σε κάθε ευκαιρία και ομιλία. Κι αυτό καθώς η Κλίντον βρισκόταν υπό έρευνα σχετικά με το αν είχε διαπράξει αδίκημα ως υπουργός Εξωτερικών, χρησιμοποιώντας για την αποστολή email έναν ιδιωτικό server και όχι τα ασφαλή συστήματα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στις 5 Ιουλίου πέρυσι, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε μιλήσει στον Τύπο λέγοντας πως ναι μεν βρέθηκαν email με διαβαθμισμένες πληροφορίες, αλλά αυτό δεν έγινε από πρόθεση από πλευράς Κλίντον, οπότε δεν στοιχειοθετείται αδίκημα.

Όμως στις 28 Οκτωβρίου, 11 μέρες πριν τις εκλογές, ενημέρωσε το Κογκρέσο πως βρέθηκε ένα νέο “πακέτο” emails της Κλίντον, αυτή τη φορά σε προσωπικό υπολογιστή στενής συνεργάτριας της, της οποίας ο άνδρας τον χρησιμοποιούσε.

Η ανακάλυψη έγινε καθώς ο άνδρας της συνεργάτριας της, ο τέως βουλευτής Άντονι Γουϊνερ, ήταν υπό αστυνομική έρευνα γιατί έστελνε ερωτικά μηνύματα σε μια 15χρονη. Τελικά παραμονές των εκλογών, ο Κόμεϊ ανακοίνωσε πως η νέα έρευνα δεν κατέληξε σε κάτι ενδιαφέρον, αλλά η ζημιά στην δημοτικότητα της Κλίντον είχε γίνει.

Πέρα από την συμπεριφορά του Κόμεϊ, ο επιθεωρητής θα ελέγξει και άλλα, όπως αν ο υποδιευθυντής του FBI, η σύζυγός του οποίου ήταν υποψήφια για την πολιτειακή γερουσία της Βιρτζίνια, θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί από την έρευνα σε βάρος της κ. Κλίντον, αλλά και συνολικά, για το πως διαχειρίστηκαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας στοιχεία της υπόθεσης τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία.

Πάντως στελέχη της Κλίντον χαιρέτισαν την απόφαση για έρευνα έστω και αν γίνεται τόσο αργοπορημένα.

Tags
Back to top button