Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

ΗΠΑ: Ο Ντ. Τραμπ αντιτίθεται στη μεταγωγή κρατουμένων από το Γκουαντάναμο σε άλλες χώρες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας μεταγωγής κρατουμένων από την αμφιλεγόμενη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο προς άλλες χώρες, προειδοποιώντας ότι κρατούνται εκεί «επικίνδυνα» πρόσωπα.

«Δεν πρέπει πλέον να γίνουν άλλες αποφυλακίσεις στο Γκουαντάναμο» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Ντ. Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Πρόκειται για ανθρώπους εξαιρετικά επικίνδυνους, δεν πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης» συμπλήρωσε ο νέος πρόεδρος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε δηλώσει ότι προτίθεται να κρατήσει ανοικτή τη φυλακή που βρίσκεται στην Κούβα και «να τη γεμίσει με κακούς ανθρώπους».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα μια νέα επιχείρηση μεταγωγής σχεδόν 20 κρατουμένων στην Ιταλία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλήξει σε συμβιβασμό με το Κογκρέσο, δεν θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κλείσει αυτή την φυλακή, σήμα κατατεθέν των ΗΠΑ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ωστόσο, μείωσε σημαντικά τον αριθμό των κρατούμενων. Όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2009, ήταν έγκλειστοι 242 άνθρωποι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 59.

Tags
Back to top button