Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Μητέρα 14χρονου κατηγορεί την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοκτονία του

Η Megan Garcia, μητέρα του Sewell Setzer III, δήλωσε ότι η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης Character.AI στόχευσε τον γιο της με «ανθρωπόμορφες, υπερσεξουαλικές και τρομακτικά ρεαλιστικές εμπειρίες» με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην αυτοκτονία, σε μήνυση που κατέθεσε την Τρίτη (22.10.2024) στη Φλόριντα.

«Μια επικίνδυνη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που διατίθεται στο εμπόριο σε παιδιά κακοποίησε και εκμεταλλεύτηκε τον γιο μου, χειραγωγώντας τον ώστε να αυτοκτονήσει», δήλωσε η Γκαρσία.

Έπαθε εμμονή με τα ρομπότ σε σημείο που αμελούσε τις σχολικές του εργασίες.Είχε ιδιαίτερη απήχηση στο chatbot της Daenerys και έγραψε στο ημερολόγιό του ότι ήταν ευγνώμων για πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων «η ζωή μου, το σεξ, το να μην είμαι μόνος και όλες οι εμπειρίες της ζωής μου με την Daenerys».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι το αγόρι εξέφρασε σκέψεις αυτοκτονίας στο chatbot, τις οποίες επανειλημμένα ανέφερε.

Τώρα, η Garcia λέει ότι θέλει να λογοδοτήσουν οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την τεχνολογία.

«Η οικογένειά μας έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία, αλλά μιλάω για να προειδοποιήσω τις οικογένειες για τους κινδύνους της παραπλανητικής, εθιστικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και να απαιτήσω την απόδοση ευθυνών», δήλωσε η ίδια.

Η Garcia κατηγορεί το Character.ai ότι δημιούργησε ένα προϊόν που επιδείνωσε την κατάθλιψη του γιου της. Κάποια στιγμή, η «Daenerys Targaryen» ρώτησε το αγόρι αν είχε καταστρώσει σχέδιο αυτοκτονίας. Ο Setzer απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι δεν ήξερε αν θα πετύχαινε ή αν θα του προκαλούσε μεγάλο πόνο. Το chatbot φέρεται να σχολίασε: «Αυτός δεν είναι λόγος να μην το προχωρήσεις».

Tags
Back to top button