Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η βυθισμένη πόλη της Αδριατικής…

Μία ολόκληρη πόλη με καλοδιατηρημένους πύργους, παλαιά ανάκτορα, μία εκκλησία, με τους δρόμους της και τις πλατείες της, ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 1959 στον βυθό της θάλασσας, κοντά στη Βενετία.

Η πόλη αυτή βρίσκεται σε βάθος μεταξύ 10 και 20 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην Αδριατική και σκεπάζεται μερικώς από άμμο.

Ομάδες δυτών εξερεύνησαν τα καταποντισμένα ερείπια υπό την καθοδήγηση αρχαιολόγων, με σκοπό να λύσουν το μυστήριο της «Βυθισμένης Πόλης», η οποία αναφερόταν σε παλιά χειρόγραφα της Βενετίας.

Ένα από τα χειρόγραφα αυτά, το «Χρονικό» του Giovanni Diacono, Βενετού ιστορικού και χρονικογράφου του 10ου αιώνα, ανέφερε την πόλη ως «μία μεγάλη πόλη, με μεγάλες πλατείες, εκκλησίες και ανάκτορα».

Για πρώτη φορά το 1400 μερικοί ψαράδες ανέφεραν ότι είδαν μία ολόκληρη πόλη να κείτεται γαλήνια στον βυθό της θάλασσας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 23/06/1959…

Tags
Back to top button