Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Η Σλοβενία επικυρώνει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την αποτροπή εισροής μεταναστών

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών οι οποίες έχουν σκοπό να επιτρέψουν στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν - για μια περιορισμένη χρονική περίοδο αν χρειαστεί- την είσοδο σε παράτυπους μετανάστες.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει τις νομοθετικές τροποποιήσεις, που έχουν στόχο να αποτραπεί μια επανάληψη της μαζικής εισροής μεταναστών στην χώρα, που διήρκησε για έξι μήνες και έληξε τον Μάρτιο του 2016, όταν αρκετές χώρες της νότιας Ευρώπης έκλεισαν την κύρια βαλκανική μεταναστευτική οδό.

Περίπου 500.000 παράτυποι μετανάστες διέσχισαν την Σλοβενία, την μικρότερη από τις χώρες της διαδρομής των μεταναστών στην πορεία τους προς τους επιθυμητούς προορισμούς τους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκέρκες Σνίνταρ δήλωσε πως η χώρα δεν θα μπορέσει να αντέξει ακόμη ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων αντίστοιχου μεγέθους, καθώς η γείτονά της στο Βορρά, Αυστρία καθώς και άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης έχουν σφραγίσει τα σύνορα τους ως απάντηση στις προσφυγικές ροές.

«Τα μέτρα της νέας νομοθεσίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο αν τα κύματα μεταναστών θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της Σλοβενίας», τόνισε η Σνίνταρ σε μια συνέντευξη Τύπου.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την συγκρότηση μιας ειδικής υπηρεσίας για την μετανάστευση για τον συντονισμό των μεταναστευτικών πολιτικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button