Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η συγκλονιστική μαρτυρία Ισραηλινής στην έδρα του ΟΗΕ - Οι εφιαλτικές στιγμές ομηρίας της από τη Χαμάς: «Μην κλείνετε τα μάτια στις φρικαλεότητες»

Η Ισραηλινή Σουσάνα Αμίτ σε ειδική εκδήλωση του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία σε εμπόλεμες καταστάσεις, περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε από τρομοκράτη της Χαμάς ενώ ήταν αιχμάλωτη.

Η Αμίτ η οποία αφέθηκε ελεύθερη στην πρώτη συμφωνία ομήρων με τη Χαμάς μετά από 55 ημέρες αιχμαλωσίας, απευθύνθηκε στους πρεσβευτές του ΟΗΕ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

«Ήμουν αιχμάλωτη μόνη μου, αλυσοδεμένη από τον αστράγαλό μου με μια μεταλλική αλυσίδα, ανίκανη να κινηθώ και έπρεπε να ζητήσω άδεια να χρησιμοποιήσω το μπάνιο», περιγράφει η Σουσάνα. «Σε εκείνο το σπίτι, δέχθηκα σεξουαλική επίθεση από τον τρομοκράτη της Χαμάς που με φύλαγε. Με ανάγκασε να πάω στο ντους και μπήκε μαζί μου στο δωμάτιο με την απειλή του όπλου του. Ανέπνεε βαριά και είχε ένα πρόσωπο που έμοιαζε με θηρίο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

«Δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτομαι τι μου έκανε αυτός ο τρομερός άνθρωπος. Κρατηθήκαμε σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να υποστεί τέτοια βάναυση και ανελέητη μεταχείριση. Τώρα, μιλάω ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σας παρακαλώ να εκπληρώσετε το καθήκον σας. Λάβετε άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσετε την απελευθέρωση όσων παραμένουν αιχμάλωτοι. Κάθε μέρα που περνάει κλέβει άλλο ένα κομμάτι από την ψυχή τους και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Δράστε τώρα πριν να είναι πολύ αργά, σας προτρέπω: μην κλείνετε τα μάτια στις φρικαλεότητες που διαπράττονται εναντίον αθώων πολιτών», είπε.

Στην ομιλία της, η Πάτεν επανέλαβε τις συστάσεις της έκθεσής της που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο , η οποία ζητούσε επίσης την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων, μια άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διευκόλυνση μιας ανεξάρτητης έρευνας για τη σεξουαλική βία από τη Χαμάς προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη.

 

Tags
Back to top button