Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ιστορία ενός Συριζαίου αυτοκράτορα (να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής)

“Ευτυχής είναι, όποιος έχει γνώση της ιστορίας”, έλεγε ο Ευρυπίδης και μάλλον είχε δίκιο.

Βρισκόμαστε στο 376 μ.χ.
Ένας βάρβαρος λαός, οι Ούνοι, προελαύνουν κατά της Ευρώπης, η φήμη τους προηγείται ήδη, εξαιτίας της άγριας όψης τους αλλά και της ωμότητας των συνηθειών τους.

Στις όχθες του Δούναβη έχουν στρατοπεδεύσει οι Βησιγότθοι, οι οποίοι μη μπορώντας να αντέξουν τον χείμαρρο των Ούνων, εκλιπαρούν τον αυτοκράτορα Βάλεντα να τους αφήσει να περάσουν τα σύνορα της αυτοκρατορίας, για να βρουν άσυλο. (μας θυμίζει κάτι μέχρι εδώ;)

Ο αυτοκράτορας ενδίδει, με τον όρο να αποθέσουν τον οπλισμό τους όταν περάσουν αλλά και να παραδώσουν πολλά από τα τέκνα τους ως ομήρους.

Οι αξιωματικοί όμως που ήταν υπεύθυνοι για την ομαλή είσοδο των “μεταναστών”, παρέβησαν από πλεονεξία τις εντολές και επέτρεψαν στους βαρβάρους να διατηρήσουν τα όπλα τους έναντι αμοιβής, ενώ ταυτόχρονα τους ερέθιζαν πουλώντας τα είδη πρώτης ανάγκης σε εξοργιστικές τιμές.

Σε λίγο αναζητούν άσυλο και οι Οστρογότθοι, αλλά δεν γίνονται δεκτοί. Καταφέρνουν τελικά να περάσουν με τη βοήθεια των ομόφυλών τους που είχαν περάσει πιο πριν, των Βησιγότθων δηλαδή. Όταν αργότερα επήλθε ρήξη στις σχέσεις, μεταξύ της αυτοκρατορίας και των Γότθων, όλοι αυτοί οι “μετανάστες” επαναστάτησαν ομόθυμα εναντίον της αυτοκρατορίας, ξεχνώντας την ευεργεσία που είχαν δεχθεί.

Έφτασαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη αλλά αποκρούστηκαν.
Τότε κατέβηκαν νότια λεηλατώντας ανελέητα τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία…

Κάντε μια σύγκριση με το σήμερα και θα καταλάβετε που οδεύουμε…

Δημήτριος Αποστολίδης

Tags
Back to top button