Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία απαγόρευσε και αυτή τις εξαγωγές σιτηρών - Xάθηκε και η τελευταία ελπίδα της Δύσης

Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής σιτηρών με άμεση ισχύ, καθώς η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή σιτηρών στον κόσμο προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές στην εγχώρια αγορά.

Υπενθυμίζουμε ότι Ρωσία και Κίνα έχουν απαγορεύσει και αυτές τις εξαγωγές σιτηρών. Eίναι φανερό ότι οι Μεγάλες ΔΥνάμεις προετοιμάζονται για μια παγκόσμια επισιτιστική ή και πολεμική κρίση.

Δείτε ξανά εδώ τι είπε ο Μεντβέντεφ

Εξαιρούνται μόνο οι εξαγωγές σιτηρών που αφορούν παραγγελίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές, διευκρίνισε η ινδική κυβέρνηση.

Εξαιρούνται οι εξαγωγές σιτηρών που αφορούν παραγγελίες για τις οποίες έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές, διευκρίνισε η ινδική κυβέρνηση. Οι έμποροι έχουν συνάψει συμβάσεις για εξαγωγές 4 εκατ. τόνων μέχρι στιγμής το 2022-23, δήλωσε το υπουργείο Τροφίμων στις 4 Μαΐου.

Επίσης, οι εξαγωγές θα εξακολουθούν να επιτρέπονται προς χώρες που χρειάζονται σιτάρι για τις ανάγκες επισιτιστικής ασφάλειας και με βάση τα αιτήματα των κυβερνήσεων τους, ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου της Ινδίας σε κοινοποίηση με ημερομηνία 13 Μαΐου. Όλες οι άλλες νέες αποστολές θα απαγορευτούν με άμεση ισχύ.

Πόνταραν στην Ινδία

Οι διεθνείς αγορές πόνταραν στην Ινδία όσον αφορά τις προμήθειες σιτηρών αφότου μειώθηκαν οι εξαγωγές από τη Μαύρη Θάλασσα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η απόφαση να σταματήσουν οι εξαγωγές σιταριού υπογραμμίζει τις ανησυχίες της Ινδίας για τον υψηλό πληθωρισμό, προσθέτοντας ένα κύμα προστατευτισμού στα τρόφιμα από την έναρξη του πολέμου, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις τοπικές προμήθειες τροφίμων με τις τιμές της γεωργίας να αυξάνονται. Η Ινδονησία έχει σταματήσει τις εξαγωγές φοινικέλαιου, ενώ η Σερβία και το Καζακστάν επέβαλαν ποσοστώσεις στις αποστολές σιτηρών.

Αφού ο πόλεμος παρεμπόδισε τα logistics στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου του εμπορίου σιταριού, η Ινδία προσπάθησε να καλύψει το κενό. Η χώρα είχε στόχο να πραγματοποιήσει εξαγωγές-ρεκόρ 10 εκατ. τόνων την περίοδο 2022-2023.

Ο περιορισμός των εξαγωγών θα αποτελέσει πλήγμα στη φιλοδοξία της Ινδίας να κερδίσει χρήματα από το παγκόσμιο ράλι σίτου μετά τον πόλεμο, ο οποίος ανέτρεψε τις εμπορικές ροές.

Οι χώρες εισαγωγής στράφηκαν στην Ινδία για προμήθειες, με τον κορυφαίο αγοραστή την Αίγυπτο να την εγκρίνει πρόσφατα ως χώρα προέλευσης για τις εισαγωγές σιταριού. Μετά την Αίγυπτο, η Τουρκία έδωσε επίσης έγκριση για εισαγωγή σιταριού από την Ινδία.

Οι εσωτερικές προκλήσεις στην Ινδία έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Εκατοντάδες στρέμματα καλλιέργειες σιταριού υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του πιο ζεστού Μαρτίου που έχει καταγραφεί στη χώρα, προκαλώντας πιθανή πτώση των αποδόσεων έως και 50% σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Αυτό έχει εγείρει ανησυχίες για την εγχώρια αγορά, με εκατομμύρια να εξαρτώνται από τη γεωργία ως κύρια πηγή διαβίωσης και τροφής.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αγορές σιταριού για το πρόγραμμα επισιτιστικής της βοήθειας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα είναι μικρότερες από το μισό του επιπέδου του περασμένου έτους. Η απαγόρευση των εξαγωγών πιθανότατα θα βλάψει τους αγρότες και τους εμπόρους που έχουν αποθηκεύσει τα σιτηρά εν αναμονή υψηλότερων τιμών.

Tags
Back to top button