Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η δολοφονία του Νασράλα αποκαλύπτει το βάθος της ισραηλινής διείσδυσης στον πυρήνα της Χεζμπολάχ

Στον απόηχο της δολοφονίας του Χασάν Νασράλα, η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση να παρεμποδίσει την περαιτέρω διείσδυση Εβραίων κατασκόπων στις τάξεις της, η οποία μέχρι τώρα έχει επιτρέψει στο Ισραήλ να καταστρέψει αποθήκες όπλων, να παγιδεύσει επικοινωνίες και να δολοφονήσει τον βετεράνο ηγέτη της οργάνωσης.

Η δολοφονία του Νασράλα σε ένα καλά προστατευμένο καταφύγιο στα έγκατα της γης την Παρασκευή, ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη χιλιάδων παγιδευμένων συσκευών τηλεειδοποίησης της Χεζμπολάχ και εκατοντάδων ραδιοφώνων, για την οποία έχει κατηγορηθεί ευρέως το Ισραήλ, που όμως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η δολοφονία του ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος στο Λίβανο ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδοχής αλλεπάλληλων χτυπημάτων που εξάλειψαν το μισό ηγετικό συμβούλιο της Χεζμπολάχ και αποδεκάτισαν την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση.

Λίγο πριν και μετά τη δολοφονία του Νασράλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι υπό καθεστώς ανωνυμίας ήρθε σε επαφή με περισσότερες από δώδεκα πηγές από τον Λίβανο, το Ισραήλ, το Ιράν και τη Συρία, οι οποίες παρείχαν λεπτομέρειες για τις ζημιές που έχει προκαλέσει το Ισραήλ στην ισχυρή σιιτική οργάνωση, κυρίως στις γραμμές ανεφοδιασμού και το διοικητικό της επιτελείο.

Θα χυθεί πολύ αίμα! Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ- Ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο το Ισραήλ

Οι ισραηλινές πηγές επισημαίνουν ότι το Τελ Αβίβ έχει αφιερώσει 20 χρόνια για να είναι σε θέση να αποσπά κρίσιμες πληροφορίες από τη Χεζμπολάχ και να μπορεί να χτυπήσει ακόμη τον Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι, σε συνέντευξη τύπου είπε ότι ο στρατός είχε γνώση «σε πραγματικό χρόνο» για τη συνάντηση του Νασράλα με τους υπόλοιπους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ.

Ο σιίτης ηγέτης από τον προηγούμενο πόλεμο του 2006 απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Σε συνεχή κατάσταση συναγερμού, οι κινήσεις του ήταν περιορισμένες και ο κύκλος των ανθρώπων που έβλεπε ήταν πολύ μικρός. Η δολοφονία του υποδηλώνει ότι η ομάδα του είχε διαβρωθεί σημαντικά από πληροφοριοδότες του Ισραήλ, βεβαιώνουν οι πηγές του Reuters. Μάλιστα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ ήταν ακόμη πιο προσεκτικός από ό,τι συνήθως μετά τις εκρήξεις στις συσκευές τηλεειδοποίησης την 17η Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τον Νασράλα, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει εξολοθρεύσει οκτώ από τους εννέα υψηλότερους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ φέτος, κυρίως την περασμένη εβδομάδα.

Tags
Back to top button