Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η ανακάλυψη των όπλων του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου…

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που κατέφταναν από την Κωνσταντινούπολη στα μέσα Ιανουαρίου του 1890, η αρμόδια επιτροπή που είχε διορισθεί, προκειμένου να εξετάσει τα αρχαία κειμήλια που ανευρέθησαν στο αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο κοντά στην Αγία Σοφία, προέβη σε μια σπουδαία ανακάλυψη υψίστης σημασίας.Εντοπίστηκε μυστική πόρτα στον τοίχο του Ναού της Αγίας Ειρήνης, που ήταν ο πρώτος ναός που χτίστηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, αφιερωμένος στην Ειρήνη του Θεού.Η μυστική αυτή πόρτα, μέσω μιας ελικοειδούς σκάλας, οδηγούσε σε έναν ευρύ υπόγειο θολωτό θάλαμο, που ήταν τελικά το αρχαίο αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο, πλήρες πολυτιμοτάτων άθικτων κειμηλίων, κατακειμένων σε τάξη.Ανάμεσα στα εξαιρετικά αυτά ευρήματα μοναδικού κάλλους και αξίας διακρινόταν η εμβληματική συλλογή όπλων του στερνού Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΪΚΗ”, στις 19/01/1890…
Tags
Back to top button