Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Aγκυρα ζητά από τις ΗΠΑ να σπάσουν τη συμμαχία με τους Κούρδους

Η Τουρκία χαιρέτισε «με επιφύλαξη» την απόφαση των ΗΠΑ να επικηρύξουν τρία ανώτερα στελέχη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον πρέπει παράλληλα να διαλύσει τη συμμαχία της με τους Κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία.

Η Άγκυρα απαιτεί εδώ και καιρό από την Ουάσιγκτον να σταματήσει να υποστηρίζει την οργάνωση «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG), την οποία χαρακτηρίζει το συριακό βραχίονα του PKK. Η οργάνωση αυτή υπήρξε η αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ).

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένα θετικό, αλλά «πολύ αργοπορημένο» βήμα και ζήτησε από την Ουάσιγκτον να υιοθετήσει την ίδια πολιτική για το YPG όπως κάνει για το PKK.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την επικήρυξη από τη μια πλευρά ηγετών του PKK και από την άλλη την αποστολή φορτηγών με όπλα και πυρομαχικά στο YPG», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης ανέφερε ότι αναμένει τις ΗΠΑ να στηρίξουν την ανακοίνωση με συγκεκριμένη δράση στη Συρία και το Ιράκ «ενάντια στο PKK και των προεκτάσεών του».

Μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύγκληση Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα χαλαρώσει τη στάση της ενάντια στο YPG για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι κάθε στήριξη στο PYD και το YPG είναι μια άμεση ή έμμεση στήριξη στο PKK.

Tags
Back to top button