Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

H Ά. Μέρκελ έχρισε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε με έμφαση ότι το τουρκικό έθνος είναι περισσότερο διχασμένο παρά ποτέ και άφησε αιχμές για όσα ακούγονται περί νοθείας και πιέσεων στο εκλογικό σώμα από την κυβέρνηση.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πόσο βαθιά είναι η διάσπαση στην τουρκική κοινωνία και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη για την τουρκική ηγεσία και για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»«, δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα και όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος. Τη δήλωσή της συνυπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Ερντογάν κατάφερε να περάσει τη συνταγματική αλλαγή και να γίνει «Σουλτάνος» με ποσοστό μόλις 51,2%, ενώ οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πιθανή νοθεία και πιέσεις εκτός ορίων, είναι έντονες. Πολλές ευρωπαϊκές φωνές συνηγορούν στην πραγματοποίηση έρευνας για το αδιάβλητο των εκλογών, ενώ η Κομισιόν, διά στόματος του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, ζήτησε μία έρευνα από «ανεξάρτητες αρχές», ώστε να διαφανεί η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Tags
Back to top button