Η βρετανική εφημερίδα όμως σημειώνει ότι, πέρα από τις διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, όλοι οι «παίκτες» σε αυτό το δράμα είναι σε μία… βαθιά τρύπα. Και φαίνεται ότι αναδύεται μία ενότητα, καθώς συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και γρήγορα, για να έχουν την όποια πιθανότητα να επιβιώσουν οι ίδιοι, συμπληρώνει το δημοσίευμα.
Τι αναφέρει ο Guardian για τους βασικούς «παίκτες» του ελληνικού ζητήματος
Ο Ντάισελμπλουμ
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι επικεφαλής του Eurogroup που έχει αναλάβει να βρει μία λύση. Αλλά μπορεί σύντομα να είναι εκτός δουλειάς, αν το κόμμα του υποστεί δεύτερο μαζικό πλήγμα στις επερχόμενες γενικές εκλογές στην Ολλανδία.
Ο Σόιμπλε
Ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παίρνει τις αποφάσεις για την Ελλάδα. Ομως φουντώνουν οι φήμες ότι η Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να παρατήσει τον μεγάλο ιεροκήρυκα της λιτότητας προτιμώντας μία πιο γοητευτική προσωπικότητα αν κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Η Λαγκάρντ
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λανθασμένες προβλέψεις για την ανάπτυξη της Βρετανίας πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Δεν ήταν η μόνη που προέβλεψε την καταστροφή, αλλά αποδείχθηκε πολύ ντροπιαστικό για το Ταμείο και έκανε τους αξιωματούχους της ΕΕ να αναρωτηθούν γιατί πρέπει να πιστέψουν τις προβλέψεις για την Ελλάδα όταν ήταν τόσο λανθασμένες για τη Βρετανία. Αν η Λαγκάρντ αρνηθεί να υποχωρήσει, είναι τέτοια η σύγχυση στις Βρυξέλλες, που θα μπορούσε το ΔΝΤ να μπει στο περιθώριο.
Ο Τσίπρας
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του Αλέξης Τσίπρας κυριαρχούν το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά το κόμμα είναι χαμηλά στις δημοσκοπήσεις και δεν μπορεί να αντέξει μία μακρά μάχη με τις Βρυξέλλες. Μία διαμάχη θα μπορούσε να επισπεύσει τις εκλογές και αυτό θα ήταν φλερτ με την καταστροφή. Η τελευταία φορά που έγιναν το κόμμα διχάστηκε και έχασε περίπου 30 βουλευτές. Οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι θα είναι απίθανο να επαναλάβει αυτό το τρικ.