Ανεπίσημη ελληνική εκπροσώπηση στη σημερινή ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα έχουν ο πρώην ΥΠΑΜ Πάνος Καμμένος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής ως προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού Γερουσιαστή Γκας Μπιλιράκη, ενώ πληροφορίες μιλούν και για πιθανή παρουσία της προέδρου της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου.
Από εκεί κει μετά το χάος, αφού κανένας θεσμικός πολιτικός παράγοντας της χώρας μας, δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι κανένας πολιτικός της ελληνικής κυβέρνησης ή της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν θα ήθελε να είναι εκεί στον Λευκό Οίκο, λόγω διαφορετικής πολιτικής ατζέντας με τον τον Ν. Τραμπ και τον Έλον Μασκ, τον νέο υπουργό της αμερικανικής κυβέρνησης.
Επίσης όλοι οι καλεσμένοι πολιτικοί ηγέτες του Τραμπ, είναι όλοι Εθνικιστές, και κάθε διαφορετικού πεδίου πολιτική παρουσία θα παρερμηνεύονταν από φίλους και συμμάχους στην ΕΕ.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έλον Μασκ, με την κατηγορία της χειραγωγήσεως της πολιτικής ολόκληρων Εθνών από τον ίδιο, ενώ το πρόβλημα είναι ακόμη πιο βαθύ και αφορά σαφώς και την αποκαλούμενη Woke ατζέντα, ενώ για παράδειγμα ο Σόρος που χειραγωγούσε με ΜΚΟ ολόκληρες κυβερνήσεις είναι "φιλάνθρωπος".
Καταρχήν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Κωνσταντοπούλου, θεωρούν την παρουσία του Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ, περιστασιακή, που θα αφορά στενά τα επόμενα 4 χρόνια και τίποτε άλλο.
Επίσης η ελληνική κυβέρνηση, συντασσόμενη στην πολιτική της κλιματικής αλλαγής και της Woke ατζέντας, που εκφράζει φυσικά η επικεφαλής της ΕΕ κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν θα έκανε οτιδήποτε που δεν έδινε διαφορετική άποψη για την στάση της Ελλάδος σήμερα.
Αγνοώντας οι ίδιοι πολικοί ηγέτες μας, ότι η πολιτική γενικά σε Αμερική και Ευρώπη, με την ραγδαία άνοδο των Εθνικιστών, ή όπως αλλιώς τους ονομάζουν, είναι μια απτή πραγματικότητα, θεωρούν ότι “ μπόρα είναι ( Τραμπ) και θα περάσει”.
Την ίδια στιγμή τα εθνικιστικά κόμματα ανεβαίνουν δημοσκοπικά σε πολλές χώρες ( Γερμανία, Γαλλία, κα´), και σε λίγο η ολική ανατροπή θα δημιουργήσει κύμα πολιτικής καταιγίδας, αφού το κύριο ζήτημα των λαών της Ευρώπης είναι το μεταναστευτικό και η φτώχεια σε όλες της τις μορφές.
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για όλους αυτούς τους λόγους, δεν θα ήθελε να ταυτιστεί με τον Τραμπ και την πολιτική του, προτιμώντας να τηρήσει την στάση που θα εκπορευτεί από το Βερολίνο μετά τις εκλογές του Μαρτίου, παίζοντας προς το παρόν, “ καθυστερήσεις”, που λένε και στο ποδόσφαιρο.
Από την άλλη η κυβέρνηση Τραμπ, και λόγω του Μασκ, γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στην Ευρώπη, έχοντας τοποθετήσει απέναντι της στεγνά, όλους όσους δεν ακολουθούν την δική της ατζέντα, κάτι που θα επηρεάσει και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις το επόμενο διάστημα.
Το πιθανό είναι, να βρεθούμε μόνοι μας απέναντι από κάθε τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, και η μόνη σωτηρία μας θα είναι η περιφερειακές συνεργασίες και συμμαχίες με χώρες της περιοχής μας, αφού ούτε και η ΕΕ θα μας βοηθήσει, αφού οι χώρες της έχουν τα δικά τους συμφέροντα με την Άγκυρα.