Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γερμανικά ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα κατά της Ελλάδος-Η Αθήνα στέλνει εκατοντάδες μετανάστες με πλαστά χαρτιά στην Γερμανία καθημερινά

Προπαγάνδα γερμανικού τύπου εξαπολύθηκε κατά της χώρας μας, με στόχο τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, για την  ευκολότερη αποστολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα ως χώρα υποδοχής, βάσει της επαίσχυντης συμφωνίας του Δουβλίνου, που πρέπει να την αλλάξουμε, χθες.

Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται ότι η Γερμανία μπορεί να απορρίψει μετανάστες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα πριν ταξιδέψουν στη Γερμανία και να τους στείλει πίσω στην χώρα μας.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η Μαρινέλλα: Νοσηλεύεται με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία (upd)

Το σχέδιο του Βερολίνου μετά τις ήττες και την άνοδο του εθνικιστικού κόμματος AFD είναι η αποστολή χιλιάδων αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα, με τον υπουργό μετανάστευσης

Με αφορμή την άνοδο της μετανάστευσης κατά πολλές χιλιάδες πέρυσι, η Ελλάδα θα δεχθεί δυστυχώς ένα νέο κύμα επιστροφών από την Γερμανία, χωρίς να αντιδράμε ουσιαστικά  στην πρόκληση των Γερμανών.      

Τι αναφέρει το γερμανικό άρθρο
 
Αποκλειστική έρευνα δείχνει ότι οι αιτούντες άσυλο εισέρχονται παράνομα στη Γερμανία με προγραμματισμένες πτήσεις από την Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου της Στουτγάρδης σχεδόν καθημερινά,

"Σχεδόν καθημερινά, αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή θα έπρεπε να έχουν κάνει αίτηση ασύλου εκεί, εισέρχονται στη Γερμανία μέσω του αεροδρομίου της Στουτγάρδης.

Αυτό αποκάλυψε η έρευνα της συντακτικής μας ομάδας.

Οι υπάλληλοι της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και του αεροδρομίου περιγράφουν ότι από μία έως πολλές δεκάδες μετανάστες έρχονται στη Στουτγάρδη με τακτικές προγραμματισμένες πτήσεις από διεθνή ελληνικά αεροδρόμια.

Ο κανονισμός 604/2013 της ΕΕ, η λεγόμενη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, ορίζει ότι, κατά κανόνα, το κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο ο αιτών ασύλου πάτησε για πρώτη φορά στο έδαφος της ΕΕ, είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή της διαδικασίας ασύλου.

Η Γερμανία μπορεί να κινήσει τέτοιες διαδικασίες ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους ή για οικογενειακή επανένωση.

Εάν ο αιτών άσυλο δεν μεταφερθεί πίσω στο κράτος της ΕΕ που είναι πραγματικά υπεύθυνο εντός έξι μηνών, η ευθύνη για τη διαδικασία μεταφέρεται στη Γερμανία.

Η είσοδος είναι ιδιαίτερα αυστηρή γιατί τα αεροδρόμια έχουν ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Τα αεροπορικά εισιτήρια εκδίδονται ειδικά για άτομα που πρέπει να αποδείξουν την ταυτότητά τους στο γκισέ του αεροδρομίου και ξανά πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Τα έγγραφα ταυτοποίησης που παρουσιάζονται πρέπει επομένως να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί εάν ένας αιτών ασύλου επιτρέπεται πράγματι να ταξιδέψει σε άλλη χώρα της ΕΕ στο πλαίσιο του πεδίου εφαρμογής της Συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ.

Αφού η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης καταγράψει κυρίως γυναίκες και άνδρες που φτάνουν από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, λαμβάνουν εισιτήριο στις περισσότερες περιπτώσεις και παραπέμπονται στο αρμόδιο κέντρο αρχικής υποδοχής (LEA) στο περιφερειακό συμβούλιο της Καρλσρούης.

Οι αιτούντες άσυλο εγγράφονται ξανά εκεί.

«Γενικά, οι αιτούντες ασύλου παραπέμπονται από την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία στην πλησιέστερη αρχική μονάδα υποδοχής», λέει μια εκπρόσωπος του περιφερειακού συμβουλίου της Καρλσρούης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση, ενώ συνέχισε : «Στην περίπτωση των απευθείας αφίξεων, δεν γίνεται διάκριση ως προς το εάν η ομοσπονδιακή αστυνομία τις προώθησε μετά την είσοδο μέσω του αεροδρομίου της Στουτγάρδης. Επομένως, δεν έχουμε στοιχεία για αυτό».

Ακόμη και μετά από 18 ημέρες, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία δεν μας έδωσε κανένα νούμερο. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σιωπηλή.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, η διοίκηση της Στουτγάρδης δεν ήταν σε θέση να παράσχει συγκεκριμένα στοιχεία για τις αφίξεις μεταναστών  από την Ελλάδα για τα έτη 2019 έως 2023 και μέχρι την 1η Αυγούστου 2024.

Από αυτή την άποψη, δεν είναι επίσης σαφές πόσοι από αυτούς που εισέρχονται στη Γερμανία μέσω του αεροδρομίου της Στουτγάρδης με πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης.

Ερευνητές που είναι ιδιαίτερα εκπαιδευμένοι στην αναγνώριση πλαστών εγγράφων έχουν μόλις εντοπίσει «εξαιρετικά εργαστήρια πλαστογραφίας στην Ελλάδα που δελεάζουν τους πελάτες τους με «εγγύηση επιστροφής χρημάτων» σε περίπτωση που τους πιάσουν με τα πλαστά έγγραφα».

Ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maizière (CDU) υπέθεσε τον Δεκέμβριο του 2015 ότι το 30 τοις εκατό όσων ζητούν προστασία θα εισέρχονταν στη Γερμανία με πλαστά έγγραφα ταυτότητας και ταυτότητας.

Ανέφερε στοιχεία από την ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων Frontex, την Ομοσπονδιακή Αστυνομία και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF). Περισσότερα τρέχοντα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα από τότε.

Το Πανεπιστήμιο Μέσων της Στουτγάρδης και η Κρατική Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας τροφοδοτούν αυτήν τη στιγμή την τεχνητή νοημοσύνη με δεκάδες χιλιάδες δεδομένα.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, οι ερευνητές θα μπορούν στο μέλλον να αναγνωρίζουν πλαστά έγγραφα ταυτότητας και ταυτότητας πιο γρήγορα και με αξιόπιστα στοιχεία.

Τα πολιτικά κόμματα CDU και το CSU υπέβαλαν πρόταση στην Bundestag στις 26 Σεπτεμβρίου με την οποία απαιτούν  από την Γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία να απορρίψει αιτούντες ασύλου που εισέρχονται από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

Τα κόμματα SPD και το FDP φαίνεται να είναι ανοιχτά σε ένα τέτοιο μέτρο, ενώ οι Πράσινοι είναι επιφυλακτικοί ως προς αυτό ενόψει των ζητημάτων του ευρωπαϊκού δικαίου.

Αντίθετα, προτείνουν κοινές συνοριακές περιπολίες με γειτονικές χώρες”, καταλήγει το ίδιο προδικάζοντας το τεράστιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα το επόμενο διάστημα από χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να μας φορτώσουν οι Γερμανοί.

 

Tags
Back to top button