Η έκθεση που συντάχθηκε από τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, την Bundeswehr, και έχουν στα χέρια τους οι Der Spiegel και DPA, περιλαμβάνει τη μαρτυρία μιας γυναίκας στρατιώτη με το όνομα Νικόλ Ε., που εστάλη στη διαβόητη στρατιωτική βάση Pfullendorf στο Baden-Wuertemberg το 2016, ΄σύμφωνα με πληροφορίες από το tribune.gr
Η διαβόητη αυτή στρατιωτική βάση έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες στα τέλη Ιανουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε πως «η σεξουαλική κακοποίηση και οι σαδιστικές πράξεις» ήταν «κοινή πρακτική» εκεί.
Στην κατάθεσή της, η Νικόλ Ε. είπε πως οι εκπαιδευτές στη βάση της την ανάγκασαν να περάσει από ένα εξευτελιστικό «τεστ στρατολόγησης» που περιλάμβανε ένα χορό πάνω σε στύλο στους στρατώνες των στρατιωτών.
Ένας στύλος που συνήθως υπάρχει σε στριπ κλαμπ πράγματι είχε εγκατασταθεί στη μέση ενός από τους στρατώνες και οι γυναίκες νεοσύλλεκτοι αναγκάζονταν συχνά να χορεύουν, όπως ανακάλυψαν οι στρατιωτικοί επιθεωρητές που ερεύνησαν το περιστατικό, αναφέρει το Der Spiegel.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ένα ράφι γεμάτο από ανοιγμένα ποτά σε εκείνο το δωμάτιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι δράστες συχνά έπιναν αλκοόλ εκεί.
Κατά τη διάρκεια των «προπονήσεων» στη βάση, οι νεοσύλλεκτοι συχνά αναγκάζονταν να γδύνονται, ενώ οι εκπαιδευτές άγγιζαν τις γυναίκες σε ευαίσθητες περιοχές χωρίς να φορούν γάντια και έκαναν κάτι που περιγράφεται ως «τεστ μυρωδιάς».
Η Νικόλ Ε., είπε πως συχνά τραβούσαν φωτογραφίες των γυμνών γυναικών για «εκπαιδευτικούς σκοπούς» όπως έλεγαν.
Οι ισχυρισμοί των θυμάτων επιβεβαιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τους ερευνητές που βρήκαν επίσης πως για να προστατευθούν από τυχόν καταγγελίες, οι δράστες τις ανάγκαζαν να υπογράψουν έντυπα συγκατάθεσης.
Όπως προέκυψε, οι εποπτικές αρχές που είχαν επιφορτιστεί με την παρακολούθηση αυτών των δραστηριοτήτων στη βάση, χαρακτήρισαν την κατάσταση ως «απολύτως φυσιολογική» ενώ κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στην κακοποίηση.
Η καταδικαστική στρατιωτική έκθεση χαρακτήρισε την κατάσταση στη βάση ως «σοβαρή έλλειψη διαχείρισης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και εποπτείας καθήκοντος».
Η αντιμετώπιση του προβλήματος συνεπάγεται μια «ριζική αλλαγή νοοτροπίας» κάθε μέλους του στρατιωτικού προσωπικού που είχε υπηρετήσει στη βάση.
Ωστόσο, πέντε εκπαιδευτές, που κατηγορήθηκαν από την Νικόλ Ε., συμπεριλαμβανομένου ενός επόπτη, τοποθετήθηκαν απλά σε άλλες θέσεις στη βάση ή απεστάλησαν σε άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ τους προσέφεραν και άλλες θέσεις σε μια ελίτ μονάδα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.