Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Γεωλόγος για Μαγνησία: «Επικίνδυνα για σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ δύο ρήγματα – Απαιτούνται μελέτες»

Για τον κίνδυνο να έχουν «ωριμάσει» δύο κύρια ρήγματα στη Μαγνησία που μπορούν να δώσουν σεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ, προειδοποιεί ο σεισμολόγος – γεωλόγος του  Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Ρόδου

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Γκανάς θεωρεί επιβεβλημένη την πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών για να διαπιστωθεί η κατάσταση των εν λόγω ρηγμάτων που υπάρχουν στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το magnesianews.gr στο οποίο μίλησε, θα πρέπει να γίνει μελέτη από την Πολιτεία για το ρήγμα του Περιβλέπτου και των Αϊβαλιώτικων.

Τα δύο συγκεκριμένα ρήγματα είναι άγνωστο πότε έδωσαν σεισμό και γι’ αυτό είναι αναγκαία η έρευνα για την ωριμότητά τους. «Η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί είτε μέσω του κεντρικού μηχανισμού είτε διαμέσου της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να υλοποιηθούν έρευνες, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε έσπασαν τελευταία φορά» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι είναι εύχημα ότι τα κτίρια στον Βόλο είναι ασφαλή: «Όταν κατασκευάστηκαν τηρήθηκαν οι αντισεισμικοί κανόνες και ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε να αντέχουν ισχυρές δονήσεις, και έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, πάντα στο μέτρο του δυνατού».

Τα ρήγματα

Αναφερόμενος στα δύο συγκεκριμένα ρήγματα, ο κ. Γκανάς εξήγησε ότι αυτό του Περιβλέπτου είναι μήκους 21 χιλιομέτρων και ξεκινάει από ανατολή προς τη δύση από την περιοχή των Φαρσάλων καταλήγοντας βόρεια στην εθνική οδό και μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το ρήγμα των Αϊβαλιώτικων μήκους 12 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα να δώσει μέχρι και 6 Ρίχτερ.

Στην περιοχή υπάρχουν και άλλα δύο σημαντικά ρήγματα, «τα οποία ωστόσο γνωρίζουμε πότε ‘έσπασαν’ και συγκεκριμένα της Νέας Αγχιάλου που το 1980 έδωσε 6,5 Ρίχτερ και εκείνο του Ρήγειου με τα 6,8 Ρίχτερ το 1957.

Ειδήσεις Σήμερα:

Tags
Back to top button