Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Γ.Βαρουφάκης: «Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο - Θα είναι ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια»

Για όσους του καταλογίζουν ευθύνες για την διαχείριση της κρίσης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε δελτίο ειδήσεων ότι : «Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο αν «κοτάνε». Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια».

Ενώ για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή εκείνο το διάστημα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την δραχμή είναι να την φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς είναι το ίδιο σενάριο που βλέπουμε από το 2010 και που εκφράζεται συνοπτικά με τη φράση: «Καλύτερα μια κακή συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη στο μέλλον».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε αρκετές φορές ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης αυτήν την στιγμή θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, αφού η παγίωση του πλεονάσματος του 3,5% θα ισοπεδώσει τον ιδιωτικό τομέα. «Αν κλείσει η αξιολόγηση θα υπάρξει νέα συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε η Μέρκελ να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο καγκελάριο», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον δρόμο του «όχι» και ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακολουθήσει τις δικές του συστάσεις μετά το δημοψήφισμα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι, σε αυτό το υποθετικό σενάριο, η κυβέρνηση θα πήγαινε με τις δικές της προτάσεις στους θεσμούς, μεταξύ των οποίων το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση φόρων, και η αναπτυξιακή τράπεζα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τότε είχε μιλήσει για παράλληλο σύστημα πληρωμών, όχι παράλληλο νόμισμα, ενώ για το εάν η κυβέρνηση γνώριζε ότι το δημοψήφισμα θα έκλεινε τις τράπεζες, επισήμανε ότι ήταν βεβαίως γνωστό, αφού ο ίδιος ο Σόιμπλε είχε απειλήσει με το κλείσιμό τους.

Tags
Back to top button