Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η επίθεση στο Λούβρο – Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ο άνδρας φώναξε Αλλάχ Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και επιτέθηκε σ’ έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά , ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.Η επίθεση αυτή ήταν «απ’ ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

«Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», δήλωσε ο Καντό προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο … που  αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό». Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ. Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ’ ένα «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.

Tags
Back to top button