Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Γαλλία: Ποινές φυλάκισης σε οπαδούς της Τσέλσι για ρατσιστική επίθεση στο Παρίσι (φωτό, βίντεο)

Ένοχοι για ρατσιστική επίθεση στο Μετρό του Παρισίου κρίθηκαν από γαλλικό δικαστήριο τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι, στους οποίους επιδικάστηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Οι τέσσερις Βρετανοί οπαδοί, μαζί με πολλούς ακόμα, είχαν προκαλέσει μεγάλης έκτασης επεισόδια και είχαν επιτεθεί με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε επιβάτες του Μετρό στη γαλλική πρωτεύουσα, στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας τους με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι οπαδοί έσπρωξαν και έβριζαν έγχρωμους μέσα στο μετρό, γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε την τιμωρία της Τσέλσι από την UEFA. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media την περίοδο εκείνη, έδειχνε τους οπαδούς να διώχνουν από το συρμό τον 34χρονο Σουλεϊμάν Σιλά, τραγουδώντας «είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και αυτό είναι που μας αρέσει».

Ένας από τους δύο Άγγλους οπαδούς

Ο Σουλεϊμάν Σιλά

Ο 21χρονος Τζόσουα Πάρσονς και 25χρονος Τζέιμι Φερμπέιρν, ταξίδεψαν στη Γαλλία και παραβρέθηκαν στη διαδικασία, σε αντίθεση με τον 50χρονο Ρίτσαρντ Μπάρκλι και τον 25χρονο Γουίλιαμ Σίμπσον, οι οποίοι αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στη Γαλλία. Ο Φερμπέιρν αρνήθηκε ότι συμμετείχε, λέγοντας πως «έτσι και αλλιώς δεν είμαι ρατσιστής». Ο δε Πάρσονς υποστήριξε ότι φώναζαν «Τσέλσι, Τσέλσι, Τσέλσι».

Οι Πάρσονς και Φερμπέιρν τιμωρήθηκαν με οκτώ και έξι μήνες φυλακή με αναστολή αντίστοιχα. Οι απόντες Μπάρκλι και Σίμπσον τιμωρήθηκαν με έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή, ο καθένας. Επίσης, θα πρέπει να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση στο θύμα τους, τον Σουλεϊμάν Σιλά.

 

Tags
Back to top button