Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γαλλία: Περικοπές από Ε. Μακρόν στα γραφεία των υπουργών

Διάταγμα υπέγραψε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν, που περιορίζει σε 10 τον μέγιστο αριθμό των συνεργατών για κάθε υπουργό.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που φέρει τις υπογραφές του προέδρου της Γαλλίας και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, το γραφείο ενός υπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από 10 μέλη, το γραφείο ενός αναπληρωτή υπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει παρά οκτώ μέλη και το γραφείο ενός υφυπουργού δεν μπορεί να περιλαμβάνει παρά πέντε μέλη.

Βάσει του ίδιου διατάγματος, «οι διορισμοί των μελών των υπουργικών γραφείων γίνονται με υπουργική απόφαση αφού θα έχουν υποβληθεί στον πρωθυπουργό».

Η υπουργική απόφαση θα προσδιορίζει τον τίτλο του προσώπου και το έργο που καλείται να επιτελέσει στο υπουργικό γραφείο.

Επίσης κάθε μέλος ενός υπουργικού γραφείου οφείλει «να καταθέσει δήλωση περιουσιακών στοιχείων και δήλωση δραστηριοτήτων στην Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας της Δημόσιας Ζωής».

Τέλος, ορίζεται ότι «κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί στο προσωπικό υπουργικού γραφείου εάν στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων».

Tags
Back to top button