Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

FSB: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS που έστελνε μαχητές σε Συρία & Ουκρανία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η Ερευνητική Επιτροπή εξάρθρωσαν έναν πυρήνα του ISIS που μετέφερε μαχητές στη Συρία και στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS στις 26 Δεκεμβρίου.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, σε συνεργασία με την Ερευνητική Επιτροπή και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης, κατέστρεψε μια τρομοκρατική ομάδα στα Ουράλια και τις ομοσπονδιακές περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, της οποίας ο αρχηγός και 18 μέλη διαχειρίζονταν ένα δίκτυο που κάλυπτε πολλές περιοχές για να εξασφαλίσει πόρους υποστήριξης στη διεθνή τρομοκρατική οργάνωση IS», δήλωσε η FSB στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το FSB και την Ερευνητική Επιτροπή, ο πυρήνας μετέφερε μαχητές από τη Ρωσία στη Συρία και στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα, να χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία και να υπερασπιστεί τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο αρχηγός του πυρήνα και δέκα από τα μέλη του συνελήφθησαν σε μια σειρά επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στο Νταγκεστάν και στην Τσετσενία στο Βόρειο Καύκασο καθώς και στις περιοχές Τιούμεν και Κάντι-Μανσίσκ στα Ουράλια.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, κατασχέθηκαν από την FSB συσκευές επικοινωνίας και πληρωμής καθώς και προσωπικοί υπολογιστές με φωτογραφίες και βίντεο που τεκμηριώνουν τη συμμετοχή των μελών του πυρήνα σε επιχειρήσεις μάχης του ISIS στη Συρία και μεταξύ των μονάδων των δυνάμεων του Κιέβου στην Ουκρανία.

Δύο μέλη του τρομοκρατικού πυρήνα καταδικάστηκαν σε εκτεταμένες ποινές φυλάκισης. Άλλοι οκτώ που πολεμούν αυτή τη στιγμή με το ISIS στη Συρία έχουν τεθεί σε λίστα διεθνών καταζητούμενων.

Οι πυρήνες του ISIS εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σε αρκετές περιοχές της Συρίας μέχρι σήμερα. Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί εναντίον τρομοκρατών εδώ και περίπου επτά χρόνια. Η τρομοκρατική ομάδα λέγεται επίσης ότι συνδέεται με αρκετές μονάδες εξτρεμιστών στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός διεξάγει αυτήν τη στιγμή ειδική επιχείρηση.

 

Tags
Back to top button