Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φούσκα έτοιμη να εκραγεί το παγκόσμιο χρέος – Σε συναγερμό οι κεντρικές τράπεζες

Κατά 16 τρισ. δολάρια διογκώθηκε το παγκόσμιο χρέος μέσα στο 2017, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό στα 233 τρισ. δολάρια, αποδεικνύοντας ότι ο κόσμος μας έχει μάθει να… ζει με δανεικά, σε μία φούσκα που απειλεί – ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF), το ιδιωτικό χρέος σημείωσε επίσης ιστορικά υψηλά στον Καναδά, στη Γαλλία, στο Χονγκ Κονγκ, στη Νότια Κορέα, στην Ελβετία και στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε. Το ποσοστό του χρέος ως προς το ΑΕΠ διαμορφώνεται στο 318%, 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από το τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το IIF.

«Ένας συνδυασμός παραγόντων όπως η συγχρονισμένη και υψηλότερη του αναμενόμενου παγκόσμια ανάπτυξη, ο αυξανόμενος πληθωρισμός (Κίνα, Τουρκία) και οι προσπάθειες να αποφευχθεί η αποσταθεροποιητική αύξηση του χρέους (Κίνα, Καναδάς) συνέβαλαν στη μείωση», αναφέρουν οι αναλυτές του IIF.

Βέβαια, όπως προειδοποιούν οι ίδιοι, η διόγκωση του παγκόσμιου χρέους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών να αυξήσουν τα επιτόκια, δεδομένων των ανησυχιών για την ικανότητα επιχειρήσεων και κυβερνήσεων να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Tags
Back to top button