Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Φιλανδία: Προτείνουν τον Όλι Ρεν για πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας

Ο Ρεν, που σήμερα είναι ο υποδιοικητής της τράπεζας, θεωρείτο από πολλούς φαβορί για τη θέση αυτή, η οποία συνοδεύεται από τη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Εχει μια πολύ καλή συνολικά εικόνα για την οικονομική και νομισματική πολιτική, την ΕΚΤ και τη χάραξη πολιτικής διεθνώς», δήλωσε ο Πέντι Οϊνόνεν, αντιπρόεδρος του κοινοβουλευτικού εποπτικού συμβουλίου της Φινλανδίας που διεξήγαγε τη διαδικασία επιλογής.

Ο διορισμός για επταετή θητεία θα γίνει από τον πρόεδρο της χώρας, κάτι που αναμένεται τον επόμενο μήνα. Ο Ρεν θα διαδεχθεί τον Ερκι Λιίκανεν που θα ολοκληρώσει τη δεύτερη και τελευταία θητεία του τον Ιούλιο.

Ο 56χρονος Ρεν, με διδακτορικό στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πέρασε μια δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη ήταν Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

 

Tags
Back to top button