Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ετσι έγινε η νέα σφαγή στη Τουρκία (φωτό, βίντεο) - Τρομακτική μαρτυρία: «Ο Αη Βασίλης μιλούσε αραβικά και πυροβολούσε»!

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για τη σύλληψη του ή των δραστών, υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες οι επιτιθέμενοι στο νυκτερινό κλαμπ Reina, μιλούσαν αραβικά, καθώς πυροβολούσαν. 

Πιο συγκεκριμένα, η Σινέμ Ουγιανίκ θαμώνας του διάσημου κλαμπ σύμφωνα με την οποία,δήλωσε σε κατάσταση σοκ «διασκεδάζαμε και ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο άντρας μου, μου είπε να μη φοβηθώ και με κάλυψε με το σώμα του. Αυτοί που πυροβολούσαν, νομίζω ότι ο ένας ήταν ο Αη Βασίλης, μιλούσαν μεταξύ τους αραβικά. Άνθρωποι περνούσαν από πάνω μου. Ο άντρας μου τραυματίστηκε σε τρία σημεία», ενώ πρόσθεσε ότι «κατάφερα να βγω έξω. Ήταν τρομακτικό».

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 69 τραυματίστηκαν όταν δύο ή τρεις ένοπλοι, ο ένας ντυμένος Αγιος Βασίλης (υπάρχει περίπτωση να πυροβολούσε μόνο ο Αη Βασίλης και οι άλλοι να ήταν υποστηρικτική ομάδα) άνοιξαν πυρ σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης γεμάτο με κόσμο που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους.  

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο ένας ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη κλαμπ «Reina», στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, γύρω στις 01:30 τοπική ώρα και ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Από τα πυρά του έπεσαν νεκροί 39 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ο αστυνομικός που πυροβόλησε πρώτα.

Πάντως, σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πολλοί θαμώνες του νυχτερινού παραλιακού κέντρου πηδούσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης. 

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου. 

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν μέσα στο κλαμπ ήταν μόνος του ή τελικά ήταν δυο οι δράστες καθώς μέχρι στιγμής, η αστυνομία κάνει λόγο για ένα δράστη, ενώ σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων οι δράστες ήταν δυο. 

«Αυτό το ζήτημα θα διευκρινιστεί από την αστυνομία, όπως και ο τρόπος που διέφυγε από το κλαμπ» λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ήδη ελέγχονται οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να λυθεί το μυστήριο γύρω από τον τρόπο του χτυπήματος. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. 

Τα τουρκικά μέσα, όμως, κάνουν λόγο για μια επίθεση όμοια με εκείνη που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος στο Ορλάντο. 

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 20 από τους 39 νεκρούς. Οι 15 είναι ξένοι πολίτες και οι πέντε Τούρκοι, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλείμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος είπε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, προσθέτοντας πως τα πιο αυστηρά μέτρα είχαν ληφθεί για στην Κωνσταντινούπολη. «Υπήρχαν συνεχώς πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Και οι άντρες της αστυνομικής ασφάλειάς μας ήταν εκεί στο χώρο του επεισοδίου λίγο πριν την πραγματοποίησή του. Έγινε φονικό. Είναι μια απάνθρωπη βία», ανέφερε.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Καγιά είπε ότι οι περισσότεροι από τους 65 τραυματίες είναι αραβικής καταγωγής. «Υπάρχουν και Τούρκοι πολίτες μας αλλά και ξένοι. Πρόκειται για άτομα κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Λιβύη», είπε η ίδια.

Καρέ καρέ η χθεσινοβραδινή επίθεση στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης. Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ο "Αη Βασίλης" να σκορπά τον τρόμο.

Αμέσως μετά το νέο «χτύπημα» στην Τουρκία που κόστισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 16 είναι τουρίστες, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα βρώμικο «παιχνίδι» που έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και δεν είναι ανεξάρτητο από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Επισήμανε δε ότι ο λαός πρέπει να παραμείνει ενωμένος και ότι είναι αποφασισμένος να συντρίψει τους τρομοκράτες μέχρι τέλους.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το,  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε ότι «προσπαθούν να προκαλέσουν χάος, να καταρρακώσουν το ηθικό του λαού και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας  με απάνθρωπες και αισχρές επιθέσεις οι οποίες στοχεύουν στους πολίτες». 

Και πρόσθεσε «θα διατηρήρουμε την ενότητά μας σαν έθνος  και δεν θα αφήσουμε έδαφος πρόσφορο για τέτοια βρώμικά παιχνίδια». Υποσχέθηκε δε ότι «σαν έθνος θα πολεμήσουμε μέχρο τέλους όχι μόνο κατά τέτοιων τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και κατά των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών συμφερόντων που κρύβονται από πίσω».

Οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας σε συνδυασμό και με εκείνες όπου δήλωσε ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε έναν νέο πόλεμο απελευθέρωσης τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα» (διαβάστε τη δήλωση που ανέδειξε το pronews.gr ), προϊδεάζει για ένα νέο πογκρόμ διώξεων, συλλήψεων και εκκαθαρίσεων στο εσωτερικό της χώρας καθώς και εντατικοποίησης των επιχειρήσεων κατά των Κούρδων αλλά και ενεργότερη συμμετοχή στα τεκταινόμενα στις γειτνιάζουσες χώρες της (Συρία, Ιράκ). 

Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι το 2016 αποτέλεσε  «μαύρη χρονιά» για την Τουρκία, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής σημειώθηκαν στη χώρα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα με τουλάχιστον 200 νεκρούς, ένα στρατιωτικό πραξικόπημα με εκατοντάδες νεκρούς και  δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή, Αντρέι Καρλόφ. Πρόκειται για την πλέον τεταμένη περίοδο εκτός πολέμου, που έχει καταγραφεί ιστορικά στην Τουρκία, η οποία παράλληλα, φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες που βρίσκονται στη δίνη του πολέμου.

Tags
Back to top button