Από 4 ως 6 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας χωρούν στο, διαθέσιμο για τηλεοπτική εκπομπή, φάσμα, όπως προέκυψε από διάφορες τοποθετήσεις στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΣΡ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη.
Οι παραπάνω τοποθετήσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση των ιδιωτικών καναλιών για δυνατότητα εκπομπής τουλάχιστον 9-12 τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε, ακούστηκε επανειλημμένως η άποψη ότι, για λόγους αποκατάστασης της συνταγματικής τάξης, ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες πλην της Digea, σήμερα με την τρέχουσα τεχνολογία δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης άνω των 6 αδειών στα ιδιωτικά κανάλια, για ταυτόχρονη μετάδοση σε HD και SD, με δεδομένες και τις ανάγκες διάθεσης μέρους του φάσματος στις Τηλεπικοινωνίες μέχρι το 2020-2022.
Οι εκπρόσωποι της Digea από την πλευρά τους τόνισαν την ανάγκη εισαγωγής νέας τεχνολογίας (DVB-T2), ώστε να μπορούν να εκπέμψουν περισσότερα κανάλια. Όπως όμως τονίστηκε στη συνεδρίαση, μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να εφαρμοστεί πριν περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τέσσερα χρόνια), καθώς οι τηλεθεατές θα αναγκαστούν να προμηθευτούν νέους αποκωδικοποιητές με εύλογο κόστος, καθώς και νέες τηλεοπτικές συσκευές που υποστηρίζουν την παραπάνω τεχνολογία.