Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται «καταιγίδα» αυξήσεων μέχρι και 20% σε προϊόντα και υπηρεσίες λόγω των φόρων

Αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα ακρίβειας σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες θα βρεθούν οι καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ήδη ορισμένες βιομηχανίες τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποστείλει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ νέους τιμοκαταλόγους, που περιλαμβάνουν ανατιμήσεις που φθάνουν ακόμη και το 20%.

Ειδικότερα, η λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνει ανατιμήσεις στον καφέ από 3% έως 20%, στο πυρηνέλαιο κατά 17%, στο ελαιόλαδο κατά 12%, στα παιδικά γάλατα και στις βρεφικές πάνες έως 5% και στα πατατάκια στο 3%.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις ανατιμήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, καθώς οι περισσότερες εταιρείες δεν μπορούν να απορροφήσουν για άλλη μια φορά το αυξημένο κόστος που προκύπτει από την άνοδο των έμμεσων φόρων σε μια σειρά από προϊόντα και κυρίως στα καύσιμα. Και αυτό γιατί ένα από τα βασικά κόστη μιας βιομηχανίας είναι το πετρέλαιο, τόσο για την παραγωγή όσο και για τη διακίνηση των προϊόντων της.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στην «R» εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων και των μεταφορικών εταιρειών, πλέον αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση κόστους που προέρχεται από τη φορολογική πολιτική του κράτους, η οποία αλλάζει πολλές φορές μέσα στον χρόνο.

Όπως λένε, δεν υπάρχουν περιθώρια μετά τις αλλεπάλληλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις των τελευταίων ετών.

Tags
Back to top button