Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εργασίες αναπαλαίωσης σε ιστορικά κτίρια της Κίνας τα οποία είχε αγοράσει ο ηθοποιός Τσάκι Τσαν και τα δώρισε στο κράτος

Εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν για τέσσερα ιστορικά κτήρια της αρχιτεκτονικής των Χούι τα οποία είχε αγοράσει ο διάσημος Κινέζος ηθοποιός Τσάκι Τσαν στην επαρχία της ανατολικής Κίνας, Ανχούι. Τα κτήρια, τα οποία χρονολογούνται στην ύστερη Δυναστεία των Μινγκ (1368-1644) έως την ύστερη δυναστεία Τσιν (1644-1911), είναι όλα κατασκευασμένα από ξύλο.
 

Τμήματα των παμπάλαιων κτιρίων άρχισαν να φθάνουν στο μουσείο της πόλης Μπενγκμπού προκειμένου να αναπαλαιωθούν και να συναρμολογηθούν. Στις εγκαταστάσεις του το μουσείο φιλοξενεί μια ποικιλία ιστορικών κτηρίων από όλη την Κίνα και αναμένει και άλλα από τα 450 κτήρια που ανακατασκευάζονται σήμερα. 
 

Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε παθιασμένος με την αγορά και την αποκατάσταση κινεζικών ιστορικών κτηρίων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να προστατευθούν στην αρχική τους τοποθεσία. Κάποια κτήρια, όπως λέει, είχαν καεί και κάποια είχαν καταστραφεί. Ο Τσαν έχει επιλέξει μία ομάδα επαγγελματιών τεχνιτών, ικανών να αποκαταστήσουν την αρχιτεκτονική των κτηρίων, ενώ αναζητά το σωστό σημείο για να τα τοποθετήσει. 
 

Παρά τις θετικές εντυπώσεις που απέσπασε η κίνηση αυτή, το 2013 ο Τσαν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν δώρισε πολλά κινεζικά ιστορικά κτήρια στη Σιγκαπούρη. Απαντώντας στους επικριτές του, ο Τσαν υποσχέθηκε ότι θα δώσει στο κράτος τους περισσότερους κινεζικούς θησαυρούς που έχει συλλέξει.
 

Tags
Back to top button