Οι χάκερς χρησιμοποιούν πολλούς και διάφορους τρόπους για να μολύνουν ένα σύστημα, ποτέ όμως δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και DNA, κάτι που φαίνεται ότι είναι δυνατό σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με αυτό το κομμάτι έχουν ήδη αναρτήσει σχετικό paper και αναλύουν πως είναι δυνατόν να ενσωματώσει κανείς ένα malware μέσα σε ένα μόριο γενετικού κώδικα και με αυτό να μολύνει ένα σύστημα το οποίο θα έχει αναλάβει να αναλύσει το παραπάνω μόριο.
Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από hackers με στόχο πανεπιστήμια, εγκληματολογικά εργαστήρια στην αστυνομία και ερευνητικές εγκαταστάσεις. Το malware μπορεί να τοποθετηθεί σε δείγμα αίματος ή σάλιου που θα σταλεί για εξέταση. Έτσι ο υπολογιστής που θα κάνει τον έλεγχο μπορεί να μολυνθεί με το malware που θα έχει ενσωματωθεί στο δείγμα.
Παρόλα αυτά, τα οποία μοιάζουν με σενάριο ταινίας, οι επιστήμονες στην παρούσα φάση είναι καθησυχαστικοί μιας και οι δοκιμές που πραγματοποίησαν έγιναν σε περιβάλλον πλήρως ανασφαλές το οποίο περιελάμβανε ακόμα και «πειραγμένο» λογισμικό ανάλυσης DNA.
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες όσο αυτός ο τομέας αναπτύσσεται και γίνεται περισσότερο προσβάσιμος θα δούμε νέα μέτρα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα συστήματα τα οποία και θα τα προστατέψουν έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν μπορεί κανείς να παίξει με τα δείγματα DNA.