Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα «γροθιά στο στομάχι»: Ένας στους τρεις Έλληνες στερείται βασικών αγαθών

Την περασμένη χρονιά το 16% του πληθυσμού της Ε.Ε. (75 εκατ. άνθρωποι) δεν είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει ή να απολαύσει βασικά υλικά και κοινωνικά αγαθά.

Αυτό αποτυπώνει έρευνα της Eurostat για το 2016, τα στοιχεία της οποίας είναι αποθαρρυντικά και για την Ελλάδα καθώς βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών που οι πολίτες της στερούνται τέτοιου είδους αγαθά.

Μετά τη Ρουμανία που κρατά τα «σκήπτρα» με ποσοστό 50% και τη Βουλγαρία που «φιγουράρει» στη δεύτερη θέση με 48%, ακολουθεί η Ελλάδα με το 36% του πληθυσμού της να εντάσσεται στην κατηγορία εκείνων που στερούνται. Την πρώτη πεντάδα «κλείνουν» η Ουγγαρία με 32% και η Λιθουανία με 29%.

Στον αντίποδα, οι Σκανδιναβικές χώρες και το Λουξεμβούργο παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά στέρησης βασικών αγαθών: 3% για τη Σουηδία, 4% για τη Φινλανδία, 5% για το Λουξεμβούργο και 6% για τη Δανία.

Πηγή: enikonomia.gr

Tags
Back to top button