Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Έψαχναν για λίρες στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και συνελήφθησαν από την Ο.Π.Κ.Ε

Με όλο τον εξοπλισμό τους φορτωμένο στο αυτοκίνητό  τους έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή Πλάτανος των Καλυβίων τρεις Έλληνες επίδοξοι χρυσοθήρες που είχαν χαρτογραφήσει τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και αναζητούσαν λίρες ή, ενδεχομένως, αρχαία αντικείμενα.

Σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα χάλκινο μετάλλιο άγνωστης προέλευσης και χρονολογίας, για το οποίο αρχαιολόγος της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων επιβεβαίωσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Οι τρεις επιβάτες του Ι.Χ. ηλικίας 40, 59 και 61 χρόνων συνελήφθησαν και στο όχημα βρέθηκαν ακόμη ένας ανιχνευτής μετάλλων σε σχήμα δίσκου, άλλος ένας χειροκίνητος ανιχνευτής μετάλλων, δυο μηχανήματα με ενισχυτή για τον εντοπισμό λιρών, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και μηχανήματα και ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου.

Μαζί με αυτά, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους δυο ζευγάρια κυάλια, μια πυξίδα, δυο κωδικοποιημένους χειροποίητους χάρτες και 25 έγχρωμες φωτογραφίες ορεινών περιοχών και σπηλαίων, στα οποία φαίνεται πως είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους. Στο σπίτι του 61χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλον ένα ανιχνευτή μετάλλων. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων σε βαθμό κακουργήματος και παράνομη οπλοκατοχή. 

Tags
Back to top button