Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Eπίθεση στην ρωσική πρεσβεία στην Υεμένη - Μυστήριο με τον Ρώσο πρεσβευτή (upd)

Ανανέωση (16:30) Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Ρώσο διπλωμάτη και πως είναι ζωντανός. Σε επικοινωνία που υπήρξε με τους ανθρώπους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, δήλωσαν όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που μετέδωσε το αραβικό δίκτυο περί επίθεσης στην πρεσβεία.

Η άρνηση σχολιασμού για την επίθεση δείχνει ότι μάλλον αυτή έγινε. Η καθυστέρηση στην ενημέρωση προφανώς υπήρξε για να επιβεβαιωθεί ότι ο πρέσβης είναι ασφαλής.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Υεμένη, Vladimir Dedushkin, δολοφονήθηκε σύμφωνα με μετά από πυρά που δέχθηκε στην πρωτεύουσα, Sanaa. 

O πρέσβης σε ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας σύμφωνα με την φημολογία.  Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ η πρεσβεία δέχθηκε εισβολή από ομάδα ενόπλων η οποία κατόρθωσε να φτάσει στον πρέσβη όπου και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ

Όμως ακόμα στα ρωσικά ΜΜΕ δεν υπάρχει επιβεβαίωση και μέχρι αυτή τη στιγμή ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρέσβης είναι καλά.

Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι δεν ισχύουν οι αναφορές αυτές

Σύμφωνα με την   η ρωσική πρεσβεία αρνείται ότι «κάποιος πυροβολήθηκε» λέγοντας στο NBC ότι κανείς δεν δέχτηκε επίθεση.

Η Washington Post είπε ότι μίλησε με κάποιον υπεύθυνο της ασφάλειας της πρεσβείας και αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε επίθση και ότι ο πρεσβευτής είναι καλά.

Εάν ισχύει ειναι ο τρίτος Ρώσος διπλωμάτης που πεθαίνει σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, μετά την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Andrei Karlov και του Ρώσου προξένου στην Αθήνα Andrey Malanin, που βρέθηκε νεκρός από παθολογικά αίτια.

Ο Dedushkin είχε Vladimir Putin στις 16 Αυγούστου του 2013 και αντικατέστησε τον απερχόμενο Sergei Kozlov.

Ο Dedushkin είχε αποδώσει την ευθύνη για την σύγκρουση στην Υεμένη αποκλειστικά στο Ριάντ. «Η Σ.Αραβία έχει έναν αποφασιστικό ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης στην Υεμένη. Το κλειδί για την επίλυση είναι στα χέρια του Ριάντ»

Tags
Back to top button