Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επιστροφή στις αγορές για την Ελλάδα όταν το κόστος δανεισμού πέσει κάτω από το 5%

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters πως όταν φτάσουν το 5% του κόστους δανεισμού, μόνο τότε θα μπορέσει να βγει στις αγορές η Ελλάδα.

«Μία επιστροφή στις αγορές με πενταετές ομόλογο θα πρέπει να γίνει με απόδοση κάτω του 5%», ανέφερε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμφωνα με το Reuters, η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι περίπου στο 5,9% σήμερα, αλλά επενδυτές εκτιμούν ότι μπορεί να πέσει από 0,75% έως 1,5%, αν η ΕΚΤ αρχίσει να αγοράζει το ελληνικό χρέος.

«Ακόμη πιστεύουμε ότι απέχετε περίπου 75 μονάδες βάσης από το σημείο στο οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε τον διάλογο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε στο Reuters ο Μαρκ Ντάουντινγκ της BlueBay Asset Management's Mark Dowding, που κατέχει ελληνικό χρέος. «Αλλά πιστεύω ότι (το σήμα της ΕΚΤ ότι θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα) σίγουρα θα είναι ένας καταλύτης που θα οδηγήσει τις αποδόσεις σε αυτό το επίπεδο».

Αυτός ο σημαντικός όρος εξαρτάται κυρίως από το αν η Αθήνα μπορεί να πετύχει μία αρκετά καλή συμφωνία για το χρέος με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε η ΕΚΤ, που συνεδριάζει την Πέμπτη, να πειστεί, σχολιάζει το Reuters.

Tags
Back to top button