Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες έφτιαξαν το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο

"Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα δεδομένα κατασκευάζοντας αυτό το τεράστιο δίκτυο με ανθρώπινους δεσμούς, από τη γενετική σύνδεσή του με βάση το DNA τους" σχολίασε ο Γιαν Γουόνγκ, γενετιστής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το γενεαλογικό δέντρο περιλαμβάνει 231 εκατ. προγονικές γενεαλογίες.

Η αναπαράσταση ξεκινά με 8 κύριες γενεαλογίες, οι οποίες διαμοιράζονται σε χιλιάδες μικρότερες γενιές και καταλήγουν να φτάνουν σε πολύ μακρινές συγγένειες.

Οργισμένοι οι επιστήμονές! Τι συμβαίνει με το CDC; Γιατί αποκρύπτει δεδομένα για τον κορονοϊό;

Το βίντεο που το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης έδωσε στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικό.

 

«Στην ουσία ανακατασκευάσαμε το γονιδίωμα των προγόνων μας και τα χρησιμοποιήσαμε για να σχηματίσουμε μια σειρά από γενεαλογικά δέντρα που συνδέονται μεταξύ τους […] Στη συνέχεια μπορέσαμε να υπολογίσουμε πού και πότε ζούσαν αυτοί οι πρόγονοί μας» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής της μεγαλόπνοης μελέτης, Άντονι Γουάιλντερ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science αφορά στο DNA των ανθρώπων, αλλά όπως αναφέρουν οι γενετιστές το ίδιο μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα είδη και έτσι να βοηθήσει στην έρευνα για την εξέλιξη των οργανισμών στον πλανήτη Γη.

Έρευνα: Όλοι αντιδρούμε στο τραγούδι - Και "φταίνε" συγκεκριμένοι νευρώνες - Τι λένε οι επιστήμονες

«Αν και είμαστε εμείς οι άνθρωποι που αποτελούμε το επίκεντρο της συγκεκριμένης μελέτης, η ίδια μέθοδος ισχύει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα περισσότερα από τα έμβια όντα. Από τους ουρακοτάγκους μέχρι και τα βακτήρια [,,,] Θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στην γενετική ιατρική διαχωρίζοντας τις αληθινές γενετικές συσχετίσεις ασθενειων από τις ψευδείς, που πηγάζουν από την κοινή προγονική μας ιστορία μεταξύ των ειδών» ανέφερε ο Γουόνγκ.

 

Tags
Back to top button