Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Επ΄αόριστον αναβολή της αυριανής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου - «Πόλεμος» για τα όρια συνταξιοδότησης

Μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων, ένα  24ώρο πριν την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι θα αναβληθεί επ΄ αόριστον η αυριανή Ολομέλεια.

          

Η κυρία Θάνου ως λόγο αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες,  ότι δεν είναι έτοιμη η   αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που είχε οριστεί από την κ. Θάνου εισηγήτρια της υπόθεσης.

          

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε ότι  θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά   σήμερα το απόγευμα στις 4 «τον Άρειο Πάγο και θα συναντηθεί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

          

Στην ανακοίνωση του ο κ. Κοντονής δεν αναφέρει  την κυρία Θάνου ούτε ότι θα την επισκεφθεί εθιμοτυπικά.

          

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών.

          

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής είχε αναφέρει:

          

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών,γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία.

          

Επίσης, τις  προηγούμενες μέρες όλες οι δικαστικές Ενώσεις, συνταγματολόγοι καθηγητές των Πανεπιστημίων, ο δικηγορικός κόσμος, κ.λπ. είχαν αντιταχθεί στην  πρωτοβουλία της κυρίας Θάνου να συγκαλέσει  την διοικητική Ολομέλεια προκειμένου να γνωμοδοτήσει  για την παράταση των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων.          

          

Σύσσωμοι οι εν λόγω φορείς δήλωναν ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές δεν μπορεί να υπάρξει παράταση του ορίου συνταξιοδότησης εάν δεν γίνει συνταγματική αναθεώρηση».

Tags
Back to top button